FI SV EN
Shopping hours
Feedback
Contacts
Offers
Events
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000

Suomen Suurin Tavaratalo

X

Notice: Undefined variable: image_html in /var/www/tuuri.fi/templates/tuuri2016/html/com_content/article/service.php on line 47

Miljoona Aku Ankkaa – maailman suurin sarjakuvakokoelma

 

Vesa Keskinen on tunnettu Aku Ankka -fani. Nyt hänellä on uusi tavoite saada kokoon maailman suurin kokoelma Aku Ankka -lehtiä: miljoona kappaletta. Hankkeen suuruutta kuvaa se, että päällekkäin pinottuna miljoona Aku Ankka -lehteä on 2000 metriä korkea pino eli yli kaksi kertaa korkeampi kuin maailman korkein rakennus. Kyseinen rakennus on Dubaissa Arabiemiirikunnissa sijaitseva 828 metriä korkea pilvenpiirtäjä Burj Khalifa ibn Zayid.

- Keksin uuden ideani viime vuoden lopulla perheeni luona Brasiliassa, istuessani vihreällä muovituolillani vuokrakämppämme karulla takapihalla. Luin iPadista huuto.net:iä ja tori.fi:tä ja ajattelin, että tälläkin hetkellä on varmasti tarkoituksensa. Havaitsin, että Aku Ankkoja oli todella paljon myynnissä alle kymmenen sentin kappalehintaan. Mietin, että miksen tekisi taas jotain poikkeavaa - jotain ainutlaatuista. Tällä kertaa rakkaan harrastukseni - Aku Ankkojen lukemisen - kanssa. Ja vielä niin, että meillä jokaisella suomalaisella - yli miljoonalla - viikoittain Aku Ankkaa -lukevalla olisi hyvä mieli. Mieleeni tuli jälleen tuttu luku: miljoona. Miljoona Aku Ankkaa.

- Analysoin tarkasti määrää: miljoonaa kappaletta Aku Ankka -lehtiä. Miljoona tuntui aluksi toivottomalta luvulta, mutta tutkittuani lehden tilausmääriä se alkoikin tuntua realistiselta. Vuonna 2007 tilausmäärä oli 320514 kappaletta. 52 viikolla kerrottuna pelkästään kyseisenä vuonna Aku Ankkoja ilmestyi Suomessa yli 1,6 miljoonaa kappaletta. Päätin silloin maksaa Aku Ankka -lehdistä kymmenen senttiä kappaleelta. Mielestäni se on todella mitätön hinta laatulehdestä, mutta samalla hinnalla tulen tulevaisuudessa myös myymään Aku Ankkoja eteenpäin, jos epäonnistun miljoonan Aku Ankan keräämisessä. Tai myös jos siitä tulee odottamaton menestys yli miljoonalla lehdellä.  Joka tapauksessa me Aku Ankan lukijat hyödymme.

Aku Ankat ovat olleet osa Vesa Keskisen elämää jo yli 40 vuotta. Hänen katuosoitteensa on sama kuin Aku Ankalla eli Paratiisitie 13 ja hän on myös huippusuositun Aku Ankka -piirtäjän Don Rosan henkilökohtainen tuttu.
 
- Uutta, ennakkoluulotonta ideaani tarkemmin mietittyäni päätin mennä punnitsemaan sata Aku Ankka -lehteäni Kyläkaupan hedelmävaa'alla aamulla ennen kukonlaulua. Sadan lehden paino oli melko tarkkaan viisi kiloa eli miljoona Aku Ankkaa painaa noin 50000 kiloa. Lavapaikkoja kyseinen määrä vaatii reilu 200 ottaen huomioon lehtien pakkaamisen huolellisesti ja sen, että useat vuosikerrat ovat siististi kansioissa, jotka vievät enemmän tilaa. Kyläkaupalla on siis edessään melkoinen logistinen ongelma lehtien varastoinnissa.
- Toisen ongelman aiheuttavat sekunnit Aku Ankkojen vastaanotossa. Vuorokaudessa on vain 86400 sekuntia. Miljoona Aku Ankkaa ja yksi sekuntia per lehti tarkoittaa 37 työpäivää, jotka ovat 7,5-tuntisia. Eikä yhtä lehteä oteta vastaan sekunnissa.
- Positiivisesti ajateltuna tällä Aku Ankka -tempauksella on siis myös työllistävä vaikutus. Luonnollisesti haluan, että kaikki menee mahdollisimman joustavasti. Siksi siirsinkin Aku Ankkojen vastaanoton aloituspäivän viime vuoden välipäivistä Aku Ankan munintapäivään eli maaliskuun 13. päivään. Akun munintapäivä näkyy myös hänen autonsa rekisterinumerossa: 313. Amerikkalaiseen tyyliin 13. maaliskuuta kirjoitetaan 3/13 eli ensin kuukausi ja sitten päivä. Keräyspäivän alku eli perjantai 13. päivä kuvaa myös hyvin Aku Ankan tuuria.

Vuonna 2002, kun markat muuttuivat euroiksi ja pennit senteiksi, Vesa Keskinen teki hieman vastaavan tempauksen aloittamalla miljoonan pennin keräämisen. Määrä tuli täyteen kahdessa kuukaudessa. Kyseinen kokoelma on ollut Kyläkaupalla nähtävissä jo yli kymmenen vuotta. Se on maailman suurin kolikkokokoelma.
- Ja jos joku ylittää miljoonan rajan kolikkokokoelman suhteen, niin alan lapiohommiin. Varastostani eivät nimittäin pennit ihan heti lopu. Reilu kymmenen vuotta sitten apu pennien keräämiseen kansalta oli suuri ja sydämellinen. - Toivon samanlaista apua nyt myös Aku Ankkojen suhteen. Yksin en ole tämän tavoitteen kanssa mitään, Keskinen toteaa realistisesti.

Kyläkaupassa on asiakkaiden nähtävillä myös maan kattavin julkinen kokoelma Suomen markoista, täysin ilman pääsymaksua. Vain Suomen pankissa on täydellisempi kokoelma, mutta sinne tavallisen ihmisen on lähes mahdoton päästä. Uusin Keskisen hankinta on tammikuussa huutokaupasta hankittu täydellinen muumimuki ja -lautaskokoelma, joka odottaa parhaillaan esille laittoa Kyläkaupan sisälle.

Kyläkaupan Info ottaa vastaan Aku Ankkoja 13. maaliskuuta lähtien.
Kyläkauppa antaa jokaisesta hyväkuntoisesta
Aku Ankka -lehdestä 0,10 €
Aku Ankka -taskukirjasta 0,50 €
Roope-Setä -taskulehdestä 0,25 €

Aikarajaa vastaanoton päättymiselle Vesa Keskinen ei aseta määrällisesti miljoonaa lukuun ottamatta. Hän kaipaa avointa palautetta kaikkeen Aku Ankkaan liittyvien kysymysten muodossa.

Shoppaile
Lahjakorttiverkkokauppa
Tarjoukset
Tavarapuoti
Ruokapuoti
Syystori
Fuji-piste
Hius & Kauneus Ateljee
Kyläkaupan Kauppakadut
Liikenneasema OnnenLiekki
Herkuttele
Vesa's Cafe
Spice Ice Jäätelobaari
Uudistuva Burger
OnnenKivi Ravintola
OnnenKivi Kahvila
OnnenTähti Ravintola
OnnenTähti Pizza Buffet
OnnenTähti Kahvila
Liikenneasema OnnenLiekki
Lounaslistat
Majoitu
Hotelli OnnenTähti
   Varaa huone
Karavaanarialue Onnela
Viihdy
Tapahtumakalenteri
Peli- ja Seikkailumaailma
Leikkipaikka
Lego -pienoismalli
Markan Tarina
Minigolf
Muumi -leikkipuisto
Lapsiperheille
Miljoona Tivoli
Ajankohtaista
Kyläkauppa-uutiset
Tapahtumakalenteri
Kyläkaupan esite
Miljoona Aku Ankkaa
Miljoona Tivoli
Tuurin kyläkauppias TV5:lla
Tarjoukset
Info
Aukioloajat
Kyläkaupan kartat
Löytyy läheltä
Kyläkaupan esite
Kyläkaupan tarina
Kyläkaupan arvontoja
Palaute
Usein kysyttyä
Lahjakorttiverkkokauppa
Lasku / Osamaksu
Ryhmämatkailu
Keskustori
Media
Gern-huolto
Tuonti & Tukku
Tuotteen takaisinveto
Työpaikat
Yrityskortti
Yhteystiedot
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000