Miljoona Koira Kyläkaupan Onnela-karavaanarialueella ensi sunnuntaina

Ensi sunnuntaina pidetään Tuurissa, Kyläkaupan Onnela-karavaanarialueella, kaikkien rotujen koiranäyttely. Järjestelyvastuun kantaa Etelä-Pohjanmaan kennelpiiri. Koiranäyttelyyn on ilmoittautunut yli 1800 koiraa noin kahdestasadasta eri rodusta. Arvostelu kehissä alkaa pääsääntöisesti kello kymmenen, mutta kehissä, joissa on isot koiramäärät, arvostelu alkaa jo kello yhdeksän. Muun muassa belgian paimenkoirien, kiharakarvaisten ja labradorinnoutajien, dobermannien ja bullterrierin arvostelu alkaa jo yhdeksältä.

Runsaslukuisimmin näyttelyyn on ilmoitettu tiibetinspanieleita, peräti 68 kappaletta ja boksereita 64 kappaletta, cavalier kingcharlesinspanieleita on 48 kappaletta ja kultaisia noutajia 41 kappaletta. Rhodesiankoiria on näyttelyssä peräti yhdeksän kappaletta, mikä on tälle rodulle aika erikoista. Harvinaisimmista tai Suomessa vähälukuisimmista roduista voisi mainita muun muassa vinttikoiraryhmästä azawakhin, joita näyttelyyn on ilmoitettu yksi. Rotua on viimeisen kymmenen vuoden aikana rekisteröity Suomessa vain kolme kappaletta.

Autot jätetään Kyläkaupan parkkialueelle ja näyttelyyn kuljetaan yhdestä portista, jonka välittömässä läheisyydessä on opastaulu näyttelyalueesta. Kehät alkavat portilta numerojärjestyksessä, mikä selkeyttää näyttelyn seuraamista. Parkkimaksua ei ole.
Mikäli haluaa tutustua tiettyihin rotuihin, kannattaa ostaa näyttelyluettelo, josta selviää kunkin rodun kehä, esittämisaika, koirien numerot, nimet sekä koiran kasvattaja ja omistaja.
Näyttelyn pääsymaksu on viisi euroa ja alle kaksitoistavuotiaat pääsevät näyttelyyn ilmaiseksi.
- Yhteistyökumppanina ovat Purina Friskies ja Kyläkauppa samoin kuin viime vuonnakin, kertoo näyttelytoimikunnan puheenjohtaja Sari Mikkilä E-P:n kennelpiiristä.
- Yhteistyö kyläkaupan kanssa on sujunut erinomaisesti ja sen ansiosta näytteilleasettajille on tarjolla pieniä yllätyksiä. Rop- ja Vsp-koirille on ruokapalkinto ja ryhmävoittajat saavat Keskisen Kellon lahjakortin. Arvostelutuomareina meillä on viimevuotiseen tapaan kotimaiset tuomarit, jotka tulevat mielellään tänne Tuuriin, jatkaa Sari Mikkilä. rh  
 
koira_bis1_2006.jpg
Masterbolt Feels Like Gold –amerikanstaffordshirenterrieri oli Miljoona Koira 2006 näyttelyn kaunein.