Talutusratsastusta lapsille

Hevosharrastajien unelmapäivä lauantaina Tuurissa

 

Hevonen
Kyläkaupan Hevostapahtumassa la 26.5. klo 10-14 esittelyssä on eri hevosrotuja ja -harrastuksia. Tapahtumassa on lapsille ilmainen talutusratsastus. Kuva Anna-Kaisa Kivimäki.

 

Kyläkaupan hevostapahtuma järjestetään lauantaina 26.5. klo 10-14 Kyläkaupan Tavarapuodin pihassa. Tapahtumassa alan harrastajat ja taitajat esittelevät useita hevosrotuja sekä -harrastuksia. Esittelyssä ovat muun muassa maailman pienin hevosrotu miniatyyrihevonen ja maailman suurin hevosrotu shirehevonen. Mukana on oikeutetusta myös ainoana Suomessa kehitetty rotu suomenhevonen. Paikalla on lisäksi vuonohevosia ja connemara. Rotujen asiantuntijoiden ja harrastajien johdolla käytävät lajiesittelyt alkavat klo 10 ja 12. Tapahtumassa on ilmainen talutusratsastus lapsille klo 10-14.

 

Kyläkaupan hevostapahtuma järjestetään yhteistyössä lähialueen ratsastustallien ja yksityisten hevostenomistajien kanssa. Toimintaansa ja ratsujaan paikanpäällä esittelevät Kivihaudan Talli Alajärveltä, Highland Ranch Soinista, Esperar Miniatures Alavudelta, Metsälän Talli Töysästä ja Karita Kattelus Alavudelta.

Kyläkaupan hevostapahtuma jatkuu kaupan sisällä uudistetulla hevostarvikeosastolla. Tavarapuodin kausiosastolle siirtyneellä hevostarvikeosastolla on nyt entistä kattavampi valikoima välineitä niin harrastus- kuin ammattilaiskäyttöön. Tapahtuman kunniaksi osasto on täynnä ratsastus- ja hevostarvikkeita uskomattomin hinnoin.