Varuhus

tavarapuoti

Tavarapuotis entré och utgång består av en rödmålad österbottnisk lantgård med vita fönsterkarmar och förstuga. Fasadens timmer kommer från en byggnad från 1700-talet. Tavarapuotis huvudgång, kantad med bänkar för små vilostunder, leder besökarna genom Kyläkauppa.


marimekko

I Tavarapuoti finns någonting för alla. Sortimentet består av varor från sida till sida och det är trivsamt att gå och handla med hela familjen. Tavarapuoti säljer varor av nästan alla välkända inhemska och utländska märken.

onnenkenka_copy

Framför Tavarapuotis entré reser sig ett OnnenKenkä-monument, byggt 2000 och högt som ett 7-våningshus. Under utvecklingen av världens mest kända resmål, Tuuri, funderade Kyläkauppas Vesa Keskinen på att alla kända resmål i världen har ett eget monument - Frihetsgudinnan i New York, Eiffeltornet i Paris och lutande tornet i Pisa. Och så byggdes OnnenKenkä-monumentet i Tuuri, som guldglänsande hälsar besökarna välkomna till Tuuri. På sommaren används övre delen av monumentets fundament som utsikts- och picnic-plats, vintertid är OnnenKenkä upplyst av effektfulla lampor.