EN
SE
Aukioloajat
Tapahtumat
Tarjoukset
Yhteystiedot
Galleria
Palautelomake
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000

Suomen Suurin Tavaratalo

Kesälomalla monella on kerrankin aikaa rentoutua sarjakuvien ja kirjojen parissa. Lukeminen ei ole säästä riippuvainen harrastus. Aurinkoisella ilmalla voi nauttia hyvästä sarjakuvalehdestä tai kirjasta vaikkapa laiturinnokassa tai riippukeinussa ja sadesäiden sattuessa lukeminen vaikkapa mökin terassilla on mitä parhainta ajanvietettä. Yli miljoonan Aku Ankka -lehden lisäksi Kyläkaupan Kesäkirjakaupasta on myynnissä Miljoona Aku Ankkaa -keräyksessä kertyneitä Aku Ankan taskukirjoja sekä Roope-setä taskulehtiä, jotka ovat tietenkin kesälukemista parhaimmillaan ja keräilijöille melkoinen aarreaitta. Kaikkien sarjakuvien lisäksi valikoimissa on runsaasti lastenkirjoja ja erilaisia harrastekirjoja, mutta hyllyistä löytyy myös pokkareita ja kovakantisia romaaneja. Harrastekirjoja on myynnissä niin miesten kuin naistenkin makuun aihealueina muun muassa ruoka ja juoma, luonto, urheilu, perhokalastus, monenlaiset ajoneuvot, veneily, lemmikkieläimet ja sotahistoria sekä paljon muuta. Lapsille on myynnissä sekä klassikoita että uudempaa tuotantoa. Valinnanvaraa on todella runsaasti.

Miljoona Aku Ankka -tavoite täyttyi – keräyksen lopputulos pettymys

Kyläkauppias Vesa Keskinen on Suomen tunnetuin Aku Ankka -fani. Häneltä ja kyläkauppalaisilta meni reilut kaksi ja puoli vuotta saada kokoon maailman suurin kokoelma Aku Ankka -lehtiä: miljoona kappaletta. Kyläkaupan Tavarapuodin Info otti Aku Ankkoja vastaan 13. maaliskuuta 2015 lähtien. -Kokoelma on kiistatta maailman suurin Aku Ankka -kokoelma ja samalla maailman suurin sarjakuvakokoelma, mutta sitä ei hyväksytty Guinnessin Suureen Ennätyskirjaan. Pettymykseni ja meidän kaikkien keräämiseen osallistuneiden pettymys oli suuri, kun saimme tiedon ennätyshankkeen hylkäämisestä. Kaikkien sarjakuvalehtien olisi pitänyt olla erilaisia, että ennätys olisi kelpuutettu. Toki minun olisi pitänyt ensin ottaa asiasta selvää, mutta en innostukseltani sitä huomannut tehdä. No, ei tämä ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun epäonnistun elämässäni. Tämä on kuitenkin ollut jo tässä vaiheessa vähintäänkin mielenkiintoinen kokonaisuus, vakuuttaa Vesa Keskinen.

Aku Ankka -lehtiä kymmenellä sentillä

Vesa Keskinen lupasi ennen keräyksen alkua myydä Aku Ankka -lehdet samalla hinnalla kuin oli maksanutkin - kymmenellä sentillä - jos epäonnistuisi miljoonan Aku Ankka -lehden keräämisessä. Miljoona Aku Ankan -lehden keräämisessä hän onnistui, mutta ei Guinness-ennätyksessä. Hän päätti kuitenkin myydä irtolehdet kymmenen sentin kappalehintaan. Viidellä eurolla saa siis 50 kappaletta Aku Ankka -lehtiä kesälukemiseksi. Laatulehtiä ei tämän halvemmalla löydä mistään muualta kuin Kyläkaupan Kesäkirjakaupasta. Lisäksi myynnissä on lähes täydelliset sarjat Aku Ankan taskukirjoja eurolla ja Roope-sedän taskulehtiä 50 sentillä.

Nyt kaikilla Aku Ankka -faneilla on ainutlaatuinen tilaisuus täydentää tai alata keräämään omaa kokoelmaa Suomen halvimmilla hinnoilla.

Taustaa:

Ennennäkemättömän suuri hanke

Maailman suurimman Aku Ankka kokoelmahankkeen suuruutta kuvaa se, että päällekkäin pinottuna miljoona Aku Ankka -lehteä on 2000 metriä korkea pino eli yli kaksi kertaa korkeampi kuin maailman korkein rakennus. Kyseinen rakennus on Dubaissa Arabiemiirikunnissa sijaitseva 828 metriä korkea pilvenpiirtäjä Burj Khalifa ibn Zayid.

Aku Ankat ovat olleet osa Vesa Keskisen elämää jo yli 40 vuotta. Hänen katuosoitteensa on sama kuin Aku Ankalla eli Paratiisitie 13 ja hän on myös huippusuositun Aku Ankka -piirtäjän Don Rosan henkilökohtainen tuttu. Idea lehtien keräämisestä tuli Suomen tunnetuimmalle Ankka-fanille tämän mieluisen harrastuksen kautta.

Keskinen keksi uuden Miljoona-ideansa 2014 vuoden lopulla perheensä luona Brasiliassa istuessaan vuokrakämpän karulla takapihalla. -Luin iPadista huuto.net:iä ja tori.fi:tä ja ajattelin, että tälläkin hetkellä on varmasti tarkoituksensa. Havaitsin, että Aku Ankkoja oli todella paljon myynnissä alle kymmenen sentin kappalehintaan. Mietin, että miksen tekisi taas jotain poikkeavaa - jotain ainutlaatuista. Tällä kertaa rakkaan harrastukseni - Aku Ankkojen lukemisen - kanssa. Ja vielä niin, että meillä jokaisella suomalaisella - yli miljoonalla - viikoittain Aku Ankkaa -lukevalla olisi hyvä mieli. Mieleeni tuli jälleen tuttu luku: miljoona. Miljoona Aku Ankkaa.

-Analysoin tarkasti määrää: miljoonaa kappaletta Aku Ankka -lehtiä. Miljoona tuntui aluksi toivottomalta luvulta, mutta tutkittuani lehden tilausmääriä se alkoikin tuntua realistiselta. Vuonna 2007 tilausmäärä oli 320514 kappaletta. 52 viikolla kerrottuna pelkästään kyseisenä vuonna Aku Ankkoja ilmestyi Suomessa yli 1,6 miljoonaa kappaletta. Päätin silloin maksaa Aku Ankka -lehdistä kymmenen senttiä kappaleelta. Mielestäni se on todella mitätön hinta laatulehdestä, mutta samalla hinnalla päätin tulevaisuudessa myös myydä Aku Ankkoja eteenpäin, jos epäonnistuisin miljoonan Aku Ankan keräämisessä.

-Uutta, ennakkoluulotonta ideaani tarkemmin mietittyäni päätin mennä punnitsemaan sata Aku Ankka -lehteäni Kyläkaupan hedelmävaa'alla aamulla ennen kukonlaulua. Sadan lehden paino oli melko tarkkaan viisi kiloa eli miljoona Aku Ankkaa painaa noin 50000 kiloa. Lavapaikkoja kyseinen määrä vaatii reilu 200, kun lehdet ovat pakattu huolellisesti. 200 kuormalavallista Akuja tarkoittaa yli kymmentä rekallista.

-Toisen ongelman aiheuttivat sekunnit Aku Ankkojen vastaanotossa. Vuorokaudessa on vain 86400 sekuntia. Miljoona Aku Ankkaa ja yksi sekuntia per lehti tarkoittaa 37 työpäivää, jotka ovat 7,5-tuntisia. Eikä yhtä lehteä oteta vastaan sekunnissa.

-Positiivisesti ajateltuna tällä Aku Ankka -tempauksella on siis ollut myös työllistävä vaikutus. Luonnollisesti halusin, että kaikki menee mahdollisimman joustavasti. Siksi siirsinkin Aku Ankkojen vastaanoton aloituspäivän vuoden 2014 välipäivistä Aku Ankan syntymäpäivään eli maaliskuun 13. päivään. Akun syntymäpäivä näkyy myös hänen autonsa rekisterinumerossa: 313. Amerikkalaiseen tyyliin 13. maaliskuuta kirjoitetaan 3/13 eli ensin kuukausi ja sitten päivä. Keräyspäivän alku eli perjantai 13. päivä kuvaa myös hyvin Aku Ankan tuuria. 

Shoppaile
Lahjakorttiverkkokauppa
Tarjoukset
Tavarapuoti
Ruokapuoti
Pihamyymälä
Kauppakatu
Matkamuistot ja kuvat, Fuji-piste
Kyläkaupan Bensa-asema
Brändit
Hius ja Kauneus Ateljee
Herkuttele
Vesa's Steakhouse
Vesa's Cafe
Spice Ice Jäätelobaari
Vesa's Burger
OnnenKivi Ravintola
Kyläkaupan Wanhanajan Kahvila
Miljoona Rock ravintola
OnnenTähti Pizza Buffet
OnnenTähti Kahvila
Kyläkaupan Bensa-asema
Lounaslistat
Majoitu
Hotelli OnnenTähti
   Varaa huone
Karavaanarialue Onnela
Viihdy
Tapahtumakalenteri
Lapsiperheille
Lego -pienoismalli
Markan Tarina
Minigolf
Muumi -leikkipuisto
AKU PARK
Riemu Park
Ajankohtaista
Kyläkauppa-uutiset
Tarjoukset
Tapahtumakalenteri
Info
Aukioloajat
Kyläkaupan esite
Kyläkaupan esite eng
Kyläkaupan esite swe
Kyläkaupan tarina
Kyläkaupan kartat
Kyläkaupan lähellä
Lahjakorttiverkkokauppa
Lasku/erämaksu
Keskustori
Media
Palaute
Ryhmämatkailu
Työpaikat
Usein kysyttyä
Yrityskortti
Reklamaatiot ja tuotepalautukset
Tietosuojaseloste
Yhteystiedot
Kyläkaupan arvonnat
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000