EN
SE
Aukioloajat
Tapahtumat
Tarjoukset
Yhteystiedot
Galleria
Palautelomake
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000

Suomen Suurin Tavaratalo

Kyläkaupalla syksyn riistakausi aloitetaan viettämällä hirvipeijaisia jo hieman etuajassa eli ensi lauantaina 22.9.2018. Luvassa on huipputarjouksia sekä tuote-esittelyitä ja tapahtumia ympäri Kyläkauppaa – sekä tietenkin maistiaiset herkullisesta hirvisopasta KOTI-osastolla. Käytännön vinkkien lisäksi tapahtumasta saa hyviä lahjaideoita metsästäjille – isänpäivä ja joulu lähestyvät jo kovaa kyytiä.

KOTI-osastolla on ihmeteltävänä täytetty hirvi sekä karhu, jonka kaataja, seinäjokelainen Hans Britwin on myös paikalla kertomassa metsästyksestä. Paikalla on koulutettu metsästäjä ja lihanleikkaaja Sauli Kohtamäki kertomassa veitsien käsittelystä ja huollosta sekä auttamassa oikeanlaisen puukon valinnassa. Luvassa myös näytösluontoisia veitsenteroituksia tahkolla. Metsästyksestä ja mäyräkoirajahdista on kertomassa Pekka Talgren, jolla on koira mukanaan.

Keskustorilla on klo 10-17 mahdollista päästä testaamaan omia ammuntataitoja todentuntuisella Simway Hunt -ammuntasimulaattorilla sekä jututtamaan Suomen Metsästysliiton edustajia, jotka kertovat liiton toiminnasta ja metsästyksestä yleisesti. Paikalla on myös Experience Bowhunting Club ry esittelemässä jousimetsästystä, välineistöä ja yhdistyksen toimintaa klo 12-16.

Punaisen sisäänkäynnin edustalla koirankouluttaja Aino Ronkainen esittää metsästyslinjaisella koiralla noutoja ja tottelevaisuusnäytöksiä. Ainon voi tavata koirineen näytösten välillä KOTI-osastolta, jossa hän luennoi koirien koulutuksesta ja ominaisuuksista.

Katso kaikki luentojen ja näytösten ajat 

Peijaisten pääosassa ovat riistaherkut

Peijaiset ovat alun alkaen karhun tai muun ison riistaeläimen kaadon ja sen kohteeksi joutuneen eläimen kunniaksi järjestetyt pidot. Peijaisilla pyrittiin turvaamaan, että metsässä olisi riistaa jatkossakin. Nykyisin peijaiset ovat pääasiassa hirvipeijaisia, joita järjestävät metsästysseurat. Seuroille hirvipeijaiset ovat myös tapa kiittää maanomistajia - juhliin kutsutaan tavallisesti seuralle metsästysmaita vuokranneet henkilöt perheineen, usein myös kaikki metsästysalueella asuvat muut perhekunnat. Jokaisella seuralla on oma tapansa järjestää peijaiset ja ne tehdään yleensä yhteisvoimin. Mitään erityisiä perinteitä peijaisiin ei enää nykyään liity, mutta hyvin usein niissä on ohjelmaa tai puheita, tanssia sekä pääosassa tietenkin tarjottavat hirvenlihaherkut, yleensä hirvisoppa.

Peijaiset voi järjestää myös kotona pienemmässä piirissä esimerkiksi ystäville syksyisen illanvieton merkeissä. Hirvestä valmistuvat niin maukkaat paistit, pihvit, padat, käristykset kuin monet muutkin herkut. Hirven vähärasvainen liha on erityisen maukasta ja terveellisyyden lisäksi myös eettisesti kestävä valinta, sillä hirvi on Suomen luonnossa elinvoimainen laji ja sen metsästys on tarkkaan säädeltyä. Varsinainen hirvenmetsästyskausi alkaa koko maassa lokakuun toisena lauantaina ja jatkuu vuoden loppuun. Sen jälkeenkin hirveä saa metsästää ilman koiraa tammikuun 15.päivään asti.

Shoppaile
Lahjakorttiverkkokauppa
Tarjoukset
Tavarapuoti
Ruokapuoti
Pihamyymälä
Kauppakatu
Matkamuistot ja kuvat, Fuji-piste
Kyläkaupan Bensa-asema
Brändit
Hius ja Kauneus Ateljee
Herkuttele
Vesa's Steakhouse
Vesa's Cafe
Spice Ice Jäätelobaari
Vesa's Burger
OnnenKivi Ravintola
Kyläkaupan Wanhanajan Kahvila
Miljoona Rock ravintola
OnnenTähti Pizza Buffet
OnnenTähti Kahvila
Kyläkaupan Bensa-asema
Lounaslistat
Majoitu
Hotelli OnnenTähti
   Varaa huone
Karavaanarialue Onnela
Viihdy
Tapahtumakalenteri
Lapsiperheille
Lego -pienoismalli
Markan Tarina
Miljoona Tivoli
Minigolf
Muumi -leikkipuisto
AKU PARK
Ajankohtaista
Kyläkauppa-uutiset
Miljoona Tivoli
Tarjoukset
Tapahtumakalenteri
Tuurin kyläkauppias ja kesäapulaiset TV5:lla
Miljardi Kiitos
Info
Aukioloajat
Kyläkaupan esite
Kyläkaupan esite eng
Kyläkaupan esite swe
Kyläkaupan tarina
Kyläkaupan kartat
Kyläkaupan lähellä
Lahjakorttiverkkokauppa
Lasku/erämaksu
Keskustori
Media
Palaute
Ryhmämatkailu
Työpaikat
Usein kysyttyä
Yrityskortti
Reklamaatiot ja tuotepalautukset
Tietosuojaseloste
Yhteystiedot
Kyläkaupan arvonnat
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000