EN
SE
Aukioloajat
Tapahtumat
Tarjoukset
Yhteystiedot
Galleria
Palautelomake
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000

Suomen Suurin Tavaratalo

Tuurin kauppakeskuksen kehittyminen ja laajentuminen toi tarvetta saada osaavaa työvoimaa alueen muihinkin yrityksiin. Syksyllä 2018 tuli kuluneeksi jo 20 vuotta siitä, kun Järviseudun ammatti-instituutti (Jami) vastasi haasteeseen ja aloitti liiketalouden alan merkonomikoulutuksen Töysän yläkoulun yhteydessä olevissa tiloissa. Töysän toimipiste on yksi Jamin neljästä toimipisteestä ja osa Alajärvellä sijaitsevaa liiketoiminnan yksikköä.

Kyläkaupan ja Jamin yhteistyö on jatkunut koko Jamin kaksikymmentävuotisen historian ajan. Kyläkaupalla tarjolla olevat harjoittelupaikat ovat monipuolisuutensa takia olleet aina haluttuja ja vuosien varrella Kyläkaupassa onkin työskennellyt useita kymmeniä Jamin harjoittelijoita.

Onnistunut harjoittelu työllisti Miran

Mira Aho valmistui Järviseudun ammatti-instituutista merkonomiksi joulukuussa 2018. Hän teki työssäoppimisensa Kyläkaupan Vesa’s Burgerissa ja kesätyön lisäksi suoritti osan työpaikalla oppimisesta oppisopimuksena. Miran merkonomiopinnot tukivat osaamista taitavana asiakaspalvelijana ja työpaikka pikaruokapaikan vaatimaa työtaitoa. Työpaikkaohjaajana Kyläkaupan puolelta toimi esimies Heli Yhtiö ja vastuuopettajana Järviseudun ammatti-instituutista merkonomitutkintovastaava Liisa Raivio.

Miran tapauksessa opintopolku kesti noin 1,5 vuotta. -Opintojen ja työn yhdistäminen sujui hyvin, hän kertoo. Onnistunut työpaikalla oppiminen toi Miralle laaja-alaista kokemusta Kyläkaupan ravintolamaailmassa, muun muassa Pizza Buffetissa ja Miljoona Rock -ravintolassa. Miran valmius ja avoin mieli opetella eri työpisteitä ja -tehtäviä palkittiin tutkinnon valmistumisen lisäksi työpaikalla Kyläkaupan palveluksessa.

– Yhteispeli Jamin kanssa toimii hienosti, kehuu Heli Yhtiö. – Saimme täsmäkoulutuksena juuri tähän tiettyyn työtehtävään pätevän ammattilaisen, joka oli heti valmis tarttumaan töihin, hän lisää. Myös Liisa Raivio kehuu yhteistyötä. -Jo vuosia toiminut yhteistyö on hedelmällistä molemmin puolin, niin yritykselle kuin oppilaitoksellekin. Opiskelijoiden kannalta etuna on myös se, että hän saa valita itselleen mieluisen harjoittelupaikan, jolloin motivaatio opiskeluun on korkea.

Kyläkaupan Koti-ryhmän myymäläesimiehet Suvi Mäki-Reini ja Sirpa Laukkonen toivottavat Jamin opiskelijat avosylin vastaan. -Jamilta on aina tullut hyviä harjoittelijoita, innokkaita ja ahkeria, he kehuvat. Lähes kaikki harjoittelussa Sirpan ja Suvin alaisuudessa olleet opiskelijat ovat vakuuttaneet aktiivisuudellaan ja työllistyneet kausityöntekijöinä, jotkut pidempäänkin. Molemmat kehuvat myös yhteistyötä Jamin kanssa. -Jami on erittäin myönteinen ja yhteistyökykyinen taho, jonka kanssa on ilo työskennellä.

Joustavaa opiskelua myös työn ohessa

Tällä hetkellä Töysän toimipisteessä voi opiskella merkonomiksi lähiryhmässä tai erityisesti aikuisille suunnitellussa monimuotokoulutuksessa, jossa opinnot on mahdollista suorittaa myös työn ohessa. Jo alkaneeseen monimuotokoulutukseen otetaan koko ajan uusia opiskelijoita. Myös lähiryhmissä opinnot voi aloittaa käytännössä milloin vain. Opinnot järjestetään joustavasti ja jokaiselle rakennetaan henkilökohtainen opintopolku. Yhä enemmän opintoja on myös verkossa, jolloin opintoja pystyy tekemään myös itsenäisesti ja kotona.

Töysässä Jamilla on opiskelijoita keskimäärin 40. Opiskelijat viihtyvät hyvin pienessä toimipisteessä, jossa vallitsee yhteisöllinen, rento ja kodikas ilmapiiri. Yhteistyö yläkoulun ja alueen yritysten kanssa on toiminut hyvin ja Alavuden ympäristöstä on aina löytynyt opiskelijoille hyviä työssäoppimispaikkoja. Lähellä oleva koulutus on etu tänäkin päivänä, kun työelämän ja ammatillisen koulutuksen tiiviimpää yhteistyötä toteutetaan.

Shoppaile
Lahjakorttiverkkokauppa
Tarjoukset
Tavarapuoti
Ruokapuoti
Pihamyymälä
Kauppakatu
Matkamuistot ja kuvat, Fuji-piste
Kyläkaupan Bensa-asema
Brändit
Hius ja Kauneus Ateljee
Herkuttele
Vesa's Steakhouse
Vesa's Cafe
Spice Ice Jäätelobaari
Vesa's Burger
OnnenKivi Ravintola
Kyläkaupan Wanhanajan Kahvila
Miljoona Rock ravintola
OnnenTähti Pizza Buffet
OnnenTähti Kahvila
Kyläkaupan Bensa-asema
Lounaslistat
Majoitu
Hotelli OnnenTähti
   Varaa huone
Karavaanarialue Onnela
Viihdy
Tapahtumakalenteri
Lapsiperheille
Lego -pienoismalli
Markan Tarina
Minigolf
Muumi -leikkipuisto
AKU PARK
Ajankohtaista
Kyläkauppa-uutiset
Tarjoukset
Tapahtumakalenteri
Info
Aukioloajat
Kyläkaupan esite
Kyläkaupan esite eng
Kyläkaupan esite swe
Kyläkaupan tarina
Kyläkaupan kartat
Kyläkaupan lähellä
Lahjakorttiverkkokauppa
Lasku/erämaksu
Keskustori
Media
Palaute
Ryhmämatkailu
Työpaikat
Usein kysyttyä
Yrityskortti
Reklamaatiot ja tuotepalautukset
Tietosuojaseloste
Yhteystiedot
Kyläkaupan arvonnat
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000