EN
SE
Aukioloajat
Tapahtumat
Tarjoukset
Yhteystiedot
Galleria
Palautelomake
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000

Suomen Suurin Tavaratalo

112-päivää vietetään vuosittain 11. helmikuuta. Kyläkaupalla 112-päivää vietetään jo hieman etukäteen, lauantaina 9.2.2019 kello 11-16. Tapahtumapäivänä Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitoksen Töysän VPK:n osasto saapuu esittelemään toimintaansa Tavarapuodin etupihalle.

Päivän aikana on mahdollista tutustua alkusammutukseen, rasvapalon sammutukseen ja palomiesten työvälineisiin ja lisäksi luvassa on kolariauton leikkausnäytökset kello 13 ja 15. Asiakkailla on myös mahdollisuus päästä pienelle ajelulle paloauton kyydissä. Pelastuslaitoksen ajoneuvot ovat kuitenkin samalla hälytysvalmiudessa, joten mahdollisen hälytyksen tullessa ne rientävät töihinsä.

Tapahtuman yhteydessä on hyvä tilaisuus päivittää kodin sammutusvälineet ajan tasalle ja kerrata kodin turvallisuuteen liittyviä asioita ammattilaisten avulla.

Turvallinen arki syntyy pienistä teoista

112-päivä on eri Suomen turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjassa halutaan kiinnittää ihmisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla. Turvallinen arki syntyy pienistä teoista, joilla jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta. 112-päivä muistuttaa myös hätänumerosta 112 ja sen oikeasta käytöstä. Hätänumero 112 toimii kaikissa EU-maissa.

112-päivän kampanjan taustavoimia ovat poliisi, pelastustoimi, rajavartiolaitos, hätäkeskuslaitos, sosiaali- ja terveysministeriö, sisäasiainministeriö sekä opetushallitus. Kampanjan tavoitteena on tehdä Suomesta Euroopan turvallisin maa.

Tee työsi turvallisesti – varusteet kannattaa tarkastaa ja päivittää riittävän usein

Turvallista arkea on myös työturvallisuudesta huolehtiminen. Tiesitkö esimerkiksi, että normaalin suojakypärän käyttöaika on maksimissaan vain viisi vuotta? Muovimateriaali haurastuu myös käyttämättömänä säilytyksessä ja vielä enemmän ulkona tai ajoneuvon ikkunalla auringonvalossa. Haurastunut muovimateriaali ei jousta eikä suojaa tippuvilta esineitä.

Kuulonsuojaimet antavat suojan vain jos niitä käyttää oikein ja 100 % melussa vietetystä ajasta. Kuppimallisten suojainten tiivisteet kuluvat ja kovettuvat käytössä. Kovettunut tiiviste vuotaa helposti melua kuvun sisään, siksi kuulonsuojaimiin yleensä saa ostettua vaihtotiivisteet. Tiivisteet suositellaan vaihdettavaksi säännöllisessä käytössä noin puolen vuoden välein.

Hengityssuojaimen valintaan saattaa tarvita ammattilaisen, eli työterveyshoitajan tai suojainasiantuntijan apua. Suodattavaa kertakäyttöistä ns. paperisuojainta ei saa käyttää koskaan enemmän kuin yhden työvuoron ajan. Kertakäyttöisen pölyltä suojaavan NR-merkityn suojaimen suodatus perustuu sähköstaattisen varaukseen, joka alkaa purkautua hiljakseen, kun suojain otetaan käyttöön. Varauksen purkauduttua pienet hiukkaset pääsevät suodattimen läpi, jolloin terveys vaarantuu.

Myös hyvät työvaatteet, suojakäsineet ja turvajalkineet ovat tärkeät turvallisuuden ja työviihtyvyyden kannalta. Merkkivalmistajat tuovat joka kausi markkinoille uusia innovaatioita ja ratkaisuja, jotka tekevät varusteista entistä toimivampia. Tekniset ominaisuudet tekevät tuotteista niin mukavia, että moni ostaa vapaa-ajanvaatteensakin työvaateosastolta.

Teksti: Kyläkauppa ja Katri Rintala, Skydda Suomi Oy:n suojainasiantuntija Seinäjoelta.

Shoppaile
Lahjakorttiverkkokauppa
Tarjoukset
Tavarapuoti
Ruokapuoti
Pihamyymälä
Kauppakatu
Matkamuistot ja kuvat, Fuji-piste
Kyläkaupan Bensa-asema
Brändit
Hius ja Kauneus Ateljee
Herkuttele
Vesa's Steakhouse
Vesa's Cafe
Spice Ice Jäätelobaari
Vesa's Burger
OnnenKivi Ravintola
Kyläkaupan Wanhanajan Kahvila
Miljoona Rock ravintola
OnnenTähti Pizza Buffet
OnnenTähti Kahvila
Kyläkaupan Bensa-asema
Lounaslistat
Majoitu
Hotelli OnnenTähti
   Varaa huone
Karavaanarialue Onnela
Viihdy
Tapahtumakalenteri
Lapsiperheille
Lego -pienoismalli
Markan Tarina
Minigolf
Muumi -leikkipuisto
AKU PARK
Ajankohtaista
Kyläkauppa-uutiset
Tarjoukset
Tapahtumakalenteri
Info
Aukioloajat
Kyläkaupan esite
Kyläkaupan esite eng
Kyläkaupan esite swe
Kyläkaupan tarina
Kyläkaupan kartat
Kyläkaupan lähellä
Lahjakorttiverkkokauppa
Lasku/erämaksu
Keskustori
Media
Palaute
Ryhmämatkailu
Työpaikat
Usein kysyttyä
Yrityskortti
Reklamaatiot ja tuotepalautukset
Tietosuojaseloste
Yhteystiedot
Kyläkaupan arvonnat
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000