EN
SE
Aukioloajat
Tapahtumat
Tarjoukset
Yhteystiedot
Galleria
Palautelomake
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000

Suomen Suurin Tavaratalo

Seinäjoen seudun Numismaatikot ry järjestää syksyn rahahuutokaupan Kyläkaupan OnnenKivi-ravintolan yläkerrassa sunnuntaina 3.11.2019. Huutokauppa alkaa kello 12.00 ja kohteet ovat ostajien nähtävillä kello 11.00 alkaen. Myytävät kohteet ovat kohdeluettelon kanssa nähtävissä kotisivulla sjoennumismaatikot.nettisivu.org/huutokaupat.

-Yhdistys on tehnyt ison työn ennen kuin rahat ovat ostajien nähtävillä OnnenKivi ravintolan yläkerran pöydillä, kertoo Numismaatikkojen sihteeri Yrjö Laukkanen. -Me myymme huutokaupoissa sekä jäseniemme että muiden ihmisten rahoja, hän lisää. -Myytäviä saattaa olla huutokaupassa myynnissä kymmeniltä eri myyjiltä. Käymme läpi jokaisen myyjän rahat, arvioimme niiden kunnon, kokoamme niistä myytävät kohteet ja hinnoittelemme ne. Otamme rahojen lisäksi myyntiin myös mitaleja ja muitakin erilaisia keräilytavaroita. Järjestämme joka vuosi 2-4 huutokauppaa, joihin otamme ihmisten rahoja myyntiin. Ostajia meillä on suomalaisten harrastajien lisäksi muun muassa Venäjältä ja USA:sta. Jokaisen huutokaupan järjestäminen vaatii yhdistyksen toimihenkilöiltä runsaasti aikaa ja innostusta numismatiikkaan, toteaa Laukkanen.

Markan Tarina täydentyi jälleen yhdellä setelillä ja Tokion olympiarahalla

Kyläkaupan Markan Tarina -näyttely on ylivoimaisesti Suomen suurin esillä oleva kokoelma Suomen käyttörahoista 1860 - 2002. Esillä on markkakolikoiden ja -seteleiden lisäksi suomalaiset kultarahat vuosilta 1963 - 2001, olympiarahat, Suomen historian merkittävistä tapahtumista kertovat Kulta-aarre sekä Hopea-aarre ja rahauudistuksen jälkeen lyödyt hopeiset juhlarahat. Esillä ovat myös Ruotsin ja Venäjän vallan aikaisia rahoja. Näyttely täydentyi muutama viikko sitten vuoden 1909 viidenkymmenen markan setelillä ja Tokion olympiarahalla. -Halusin, että kaikkien on mahdollista tutustua Suomen kauniiseen rahahistoriaan helposti, kertoo kyläkauppias Vesa Keskinen. Ainutlaatuinen näyttely onkin nyt ilmaiseksi koko kansan nähtävissä Kyläkaupan Wanhanajan kahvilan yhteydessä.

Markan historia kiehtoo nykysukupolvia

Markka on suomalaisille rakas ja muistoja herättävä aihe. Markka oli Suomen rahayksikkö vuosina 1860 - 2002. Sana ”markka” on vanha jalometallien painomitta, josta se omaksuttiin rahayksikön nimeksi nimikilpailun kautta. Suomi anoi lupaa omalle rahalleen ja sai sen lopulta 4. huhtikuuta 1860, kun keisari Aleksanteri II allekirjoitti Keisarillisen Majesteetin Armollisen Ilmoituksen muutetusta rahayksiköstä Suomen Suuriruhtinaanmaalle. Markka otettiin käyttöön vuonna 1860.

Shoppaile
Lahjakorttiverkkokauppa
Tarjoukset
Tavarapuoti
Ruokapuoti
Pihamyymälä
Kauppakatu
Matkamuistot ja kuvat, Fuji-piste
Kyläkaupan Bensa-asema
Brändit
Hius ja Kauneus Ateljee
Herkuttele
Vesa's Steakhouse
Vesa's Cafe
Spice Ice Jäätelobaari
Vesa's Burger
OnnenKivi Ravintola
Kyläkaupan Wanhanajan Kahvila
Miljoona Rock ravintola
OnnenTähti Pizza Buffet
OnnenTähti Kahvila
Kyläkaupan Bensa-asema
Lounaslistat
Majoitu
Hotelli OnnenTähti
   Varaa huone
Karavaanarialue Onnela
Viihdy
Tapahtumakalenteri
Lapsiperheille
Lego -pienoismalli
Markan Tarina
Minigolf
Muumi -leikkipuisto
AKU PARK
Riemu Park
Ajankohtaista
Kyläkauppa-uutiset
Tarjoukset
Tapahtumakalenteri
Info
Aukioloajat
Kyläkaupan esite
Kyläkaupan esite eng
Kyläkaupan esite swe
Kyläkaupan tarina
Kyläkaupan kartat
Kyläkaupan lähellä
Lahjakorttiverkkokauppa
Lasku/erämaksu
Keskustori
Media
Palaute
Ryhmämatkailu
Työpaikat
Usein kysyttyä
Yrityskortti
Reklamaatiot ja tuotepalautukset
Tietosuojaseloste
Yhteystiedot
Kyläkaupan arvonnat
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000