EN
SE
Aukioloajat
Tapahtumat
Tarjoukset
Yhteystiedot
Galleria
Palautelomake
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000

Suomen Suurin Tavaratalo

Isänpäivän aattona, lauantaina 9.11.2019 Kyläkaupalla saadaan nauttia kirjailijavierailusta: Esa Sirén ja Matti Rönkä Gummerus Kustannukselta tulevat esittelemään syksyn uutuuskirjojaan kello 12-13. ”Kyseessä on kummankin suositun kirjailijan ensimmäinen vierailu Kyläkaupalla ja he molemmat odottavat ensivierailuaan ja paikallisten lukijoiden kohtaamista innostuneena”, kerrotaan Gummerukselta.

Tapahtuman alkuun Hannu Matintupa jututtaa Esa Siréniä ja Matti Rönkää Keskustorilla ja mielenkiintoisen haastattelun jälkeen asiakkailla on mahdollisuus tavata kirjailijavieraita sekä hankkia signeeraus kirjoihin. ”Nyt on siis erittäin hyvä tilaisuus hankkia parhaat kirjalahjat lukevalle isälle, pukinkonttiin tai vaikka itselle – ja vielä nimmarin kera”, vinkkaa Kyläkaupan kirjaosaston sisäänostaja Anne-Maria Saarinen.

Palkittu dekkaristi Matti Rönkä

Uskottu mies on uutisjuontajana Ylen uutisissa työskentelevän Matti Röngän kymmenes romaani. Se jatkaa inkeriläisen paluumuuttajan Viktor Kärpän tarinaa. Matti Rönkä on palkittu urallaan sekä Vuoden johtolanka -palkinnolla että ensimmäisenä suomalaisena pohjoismaisella Lasiavain-dekkaripalkinnolla.

Uskotussa miehessä lukijoille luvassa on tiivistä tunnelmaa ja vetävää tekstiä – tarinaniskentää, jollaisen vain Matti Rönkä taitaa. Viktor Kärppä on Karjalassa datšallaan, kun kutsumattomat vieraat rapistelevat ovella. Asialla on Artemi Loktev, joka haluaa lähettää Kärpän Helsinkiin selvittämään tämän vanhan opiskelukaverin kuolinpesää. Suomessa Viktoria odottavat myös lapset ja Marja-vaimo. Kaikesta tuntuu olevan aikaa useampi vuosikymmen. Silmille hyppii sukupolven vaihtumisella uhitteleva nuori tiedustelueversti Karamazov, ja Helsingissä tuttavuutta hieroo Teppo Korhosen manttelinperijä, kahden passin poliisi Max Paappa. VK-yhtiön toimintakin on muuttanut muotoaan. Kärppä ottaa asiakseen palauttaa kuvioon kunnollisia rakennusurakoita.

”Kuusi vuotta sitten jätin Viktor Kärpän opettelemaan olemaan armollinen itselleen. Paljoa ei ole Viktor oppinut, vaikka on ja tuntee olevansa jo vanha mies. Nuoret ähräävät älypuhelintensa kanssa ja navigoivat. Viktor haluaisi katsoa suunnan taivaanmerkeistä ja reitit kartasta”, Matti Rönkä kertoo.

Sukupolvensa paras sotakirjailija Esa Sirén

Sukupolvensa parhaana sotakirjailijana paikkansa lunastaneen Esa Sirénin kirjoja on myyty jo yli 200 000 kappaletta. Viidestoista sotaromaani Kompakkajoen sissipartio kuvaa JR 10:n sissipartion hurjaa retkeä jatkosodan loppuvaiheessa. Sirénin pitkälti tositapahtumiin pohjaava kerronta on taattua laatua: toimintakuvausta ja verratonta sanailua, jossa faktat pitävät kutinsa.

Rukajärvellä riehuvat jatkosodan lopun Ontrosenvaaran taistelut, kun JR 10:n sissipartion hurja retki suuntautuu Kompakkajoen erämaahan. Mukana on niin sodassa keitettyjä veteraaneja kuin hermojensa kanssa kamppailevia tulokkaita.

Taisteluiden, toveruuden ja yllätysten värittämä romaani tutustuttaa partion johtajana toimivaan vänrikki Jussi Heposaareen ja hänen luottomieheensä ylikersantti Ukko Pietariseen. Kirjavaan porukkaan kuuluu myös Eino Aarnio, ensimmäiselle partioretkelleen komennettu luutnantti. Pian sissit saavat huomata, että arvonsa tuntevan upseerin on vaikea niellä varajohtajan roolia.

”Olin usein törmännyt mystiseen Kompakkajokeen ja Tunkuan tiehen lukiessani sotapäiväkirjoja ja veteraanien muisteluita. Kun sitten löysin erityisen mielenkiintoista materiaalia noista paikoista, syntyi päätös uudesta sissikirjasta saman tien”, Esa Sirén kertoo.

Shoppaile
Lahjakorttiverkkokauppa
Tarjoukset
Tavarapuoti
Ruokapuoti
Pihamyymälä
Kauppakatu
Matkamuistot ja kuvat, Fuji-piste
Kyläkaupan Bensa-asema
Brändit
Hius ja Kauneus Ateljee
Herkuttele
Vesa's Steakhouse
Vesa's Cafe
Spice Ice Jäätelobaari
Vesa's Burger
OnnenKivi Ravintola
Kyläkaupan Wanhanajan Kahvila
Miljoona Rock ravintola
OnnenTähti Pizza Buffet
OnnenTähti Kahvila
Kyläkaupan Bensa-asema
Lounaslistat
Majoitu
Hotelli OnnenTähti
   Varaa huone
Karavaanarialue Onnela
Viihdy
Tapahtumakalenteri
Lapsiperheille
Lego -pienoismalli
Markan Tarina
Minigolf
Muumi -leikkipuisto
AKU PARK
Riemu Park
Ajankohtaista
Kyläkauppa-uutiset
Tarjoukset
Tapahtumakalenteri
Info
Aukioloajat
Kyläkaupan esite
Kyläkaupan esite eng
Kyläkaupan esite swe
Kyläkaupan tarina
Kyläkaupan kartat
Kyläkaupan lähellä
Lahjakorttiverkkokauppa
Lasku/erämaksu
Keskustori
Media
Palaute
Ryhmämatkailu
Työpaikat
Usein kysyttyä
Yrityskortti
Reklamaatiot ja tuotepalautukset
Tietosuojaseloste
Yhteystiedot
Kyläkaupan arvonnat
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000