EN
SE
Aukioloajat
Tapahtumat
Tarjoukset
Yhteystiedot
Galleria
Palautelomake
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000

Suomen Suurin Tavaratalo

 

ambassador_brazil.jpg
Brasilian suurlähettiläs, suurlähettilään adjutantti, kyläkauppias ja missit vierailulla suurlähetystössä Helsingissä.

 

Missejä, maracatuja ja matkailuministeriön edustajia

Heinäkuun Brasilia-tapahtuma Kyläkaupassa oli elämys

Ensimmäinen Miss Tourism -kilpailu järjestettiin kesäkuussa Brasiliassa, Fortalezassa. Kolme kauneimmaksi kruunattua finalistia saapuivat matkailuministeriön johtajien ja taiteilijoiden kera Brasilia -tapahtumaan, joka järjestettiin 1. - 10. heinäkuuta Kyläkaupalla.
Vesa Keskinen sai Brasilia -tapahtuman aikana Suomi-Brasilia Seura ry:n puheenjohtaja Johan Korhoselta viirin tunnustuksena kiitettävän aktiivisesta yhteistyön kehittämisestä Suomen ja Brasilian välillä. Kyseinen ystävyysseura on toiminut jo 31 vuotta.

Missit rakastuivat Suomeen

Miss Tourism -kilpailun voittajakaunottaret Rebeca, Aretuza ja Luisa esiintyivät kolmesti päivässä brasilialaisten maracatu-tanssijoiden kanssa ja jakoivat hellehattuja, esitteitä ja kasseja Kyläkaupan asiakkaille. Suomea ja suomalaisia tytöt ylistivät sanoja säästelemättä. He tiesivät tänne saapuessaan Suomesta vain talven kylmyyden ja joulupukin, joten heidät yllätti kesämme lämpöisyys. Suomalaisten ystävällisyys ja kunnioittava suhtautuminen oli heille myös iloinen yllätys.

Yötön yö oli tytöille kaikkein erikoisinta Suomessa, mutta he saivat kokea paljon muutakin mielenkiintoista. Lordi-huuma oli heille uutta ja itse Lordin tapaaminen Miljoona Rockissa aluksi pelotti, mutta alkusekuntien jälkeen hymy olikin sitten herkässä eikä pelosta ollut enää tietoakaan.
Vapaa-aikanaan missit kävivät muun muassa Guns'n'Rosesin konsertissa, Ähtärin eläinpuistossa, Seinäjoen tangomarkkinoilla ja kokivat suomalaisen mökki-illan saunomisineen ja grillailemisineen. Kovinta menoa he saivat kokea Jari Latvalan ralliauton kyydissä Tuurin metsäteillä.

lordi_missit.jpg
Beast and the beauties: Brasilialaiset kaunottaret ja meidän oma Lordimme Miljoona Rockissa

 

 

Ainutlaatuiset maracatu-tanssijat ja missit esiintyivät yhdessä

Vastaavanlaista tanssiesitystä ei Suomessa ole aiemmin nähty: kolmen kuvankauniin missin ja 4-5 maracatu-tanssijan yhteisesiintyminen. Maracatu-tanssi tuli Brasiliaan afrikkalaisten mukana 1600-luvun lopussa, hollantilaisten ja portugalilaisten perustaessa siirtokuntiaan. Alun perin vain afrikkalaiset miehet saivat osallistua tanssiin, he tosin näyttelivät naisia pukeutumalla naisellisiin vaatteisiin.
Orjuuden aikana afrikkalaisella kulttuurilla oli suuri rooli Brasilian asuttamisessa; sitä voidaan kiittää muun muassa arvokkaasta kulttuuri-, ruoka- ja musiikkiperinnöstä. Cearan valtio oli ensimmäinen, joka alkoi noudattaa vuonna 1888 allekirjoitettua neekeriorjuuden lakkauttamislakia ja vapautti orjansa. Orjuuden lakkauttaminen toikin tullessaan olennaisimman muutoksen maracatu-tanssiin; nykyään siihen osallistuvat valkoiset miehet, jotka värjäävät kasvonsa mustiksi ja pitävät siten afrikkalaiset hahmot elossa. Maracatu-tanssin osallistujat edustavat hedelmällisyyttä. Asut on koristettu mitä erilaisimmilla höyhenillä, joilla halutaan tuoda esiin Brasilian afrikkalaisvaikutteita.

Fortaleza - Tuurin ystävyyscity

2,3 miljoonan asukkaan Fortaleza, Cearán pääkaupunki, on vieraanvaraisuudestaan ja elämänilostaan tunnettujen ihmisten moderni metropoli; turkoosi meri, kauniit hiekkarannat ja aina puhaltava tuuli. Fortaleza on Brasilian parhaiden koomikoiden kotipaikka, kaupunki, jossa ihmisten naurattaminen on taidetta. Aurinko paistaa lähes koko vuoden ja yö kutsuu pitämään hauskaa. Fortalezassa näet, kuulet ja koet paljon kauniita ja erilaisia asioita, jotka voit säilöä muistoihisi ja joita et koskaan unohda. Fortaleza on Tuurin kylän virallinen ystävyyscity - 4600 kertainen kokoero vain lujittaa tunnetta ja sitoutuneisuutta.

maracatu.jpg
Alun perin vain afrikkalaiset miehet saivat osallistua Maracatu-tanssiin. Nykyään tanssiin osallistuvat valkoiset miehet, jotka värjäävät kasvonsa mustiksi ja pukeutuvat naisten juhla-asuihin.

 

Shoppaile
Lahjakorttiverkkokauppa
Tarjoukset
Tavarapuoti
Ruokapuoti
Pihamyymälä
Kauppakatu
Matkamuistot ja kuvat, Fuji-piste
Kyläkaupan Bensa-asema
Brändit
Hius ja Kauneus Ateljee
Herkuttele
Vesa's Steakhouse
Vesa's Cafe
Spice Ice Jäätelobaari
Vesa's Burger
OnnenKivi Ravintola
Kyläkaupan Wanhanajan Kahvila
Miljoona Rock ravintola
OnnenTähti Pizza Buffet
OnnenTähti Kahvila
Kyläkaupan Bensa-asema
Lounaslistat
Majoitu
Hotelli OnnenTähti
   Varaa huone
Karavaanarialue Onnela
Viihdy
Tapahtumakalenteri
Lapsiperheille
Lego -pienoismalli
Markan Tarina
Minigolf
Muumi -leikkipuisto
AKU PARK
Riemu Park
Ajankohtaista
Kyläkauppa-uutiset
Tarjoukset
Tapahtumakalenteri
Info
Aukioloajat
Kyläkaupan esite
Kyläkaupan esite eng
Kyläkaupan esite swe
Kyläkaupan tarina
Kyläkaupan kartat
Kyläkaupan lähellä
Lahjakorttiverkkokauppa
Lasku/erämaksu
Keskustori
Media
Palaute
Ryhmämatkailu
Työpaikat
Usein kysyttyä
Yrityskortti
Reklamaatiot ja tuotepalautukset
Tietosuojaseloste
Yhteystiedot
Kyläkaupan arvonnat
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000