EN
SE
Tarjoukset
Shopping hours
Feedback
Contacts
Offers
Events
Galleria
Palautelomake
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000

Suomen Suurin Tavaratalo

Oulun Energia toimittaa jättimäisen 3500 aurinkopaneelin aurinkovoimalan tuottamaan uusiutuvaa sähköenergiaa Tuurin Kyläkaupan tarpeisiin. Aurinkovoimala on paitsi Suomen suurin yksittäinen tavarataloon asennettu, myös suurin katolle asennettu aurinkosähköjärjestelmä. Se kattaa 65 000 m2 kattopinta-alasta noin 12000 m2. Alalle mahtuisi peräti 240 kerrostalokaksiota. Aurinkovoimalan teho on miljoona wattia ja määrä vastaa puolestaan lähes 400 kerrostalokaksion vuotuista sähkönkulutusta.  

Kyläkaupan suurimmat sähkönkuluttajat ovat kylmälaitteet, ilmastointi ja valaistus, joiden tarvitsemaa sähköenergiaa se tuottaa jatkossa omalla aurinkovoimalalla. Aurinkoenergian hyödyntäminen on konkreettinen ympäristöteko ja tavoitteena on saavuttaa sen avulla merkittäviä kustannussäästöjä.  

”Olemme sitoutuneet kaupan alan energiatehokkuussopimuksiin ja tehneet miljoonan euron investoinnin energiatehokkaan valaistuksen vaihtamiseen”, kertoo Veljekset Keskinen Oy:n toimitusjohtaja Vesa Keskinen, ”valaistuksen uudistamisen ja aurinkovoimalan asentamisen jälkeen saavutamme sähkönkulutuksessa jo 20 prosentin säästön”.

Kyläkaupan tavoitteena on lisätä uusiutuvan sähkön määrää ja katolle mahtuisi vielä jopa 10000 paneelia lisää. ”Lisäämme energiastrategiansa mukaisesti aurinkosähkön osuutta heti, mikäli aurinkosähkön pientuotannon verotuskäytäntöä kohtuullistetaan”, painottaa Vesa Keskinen, ”verorajan poistuessa tavoite on, että kaikki hankkimamme ja käyttämämme sähkö olisi uusiutuvaa uuteen 2025 mennessä”. 

Kestävä ratkaisu vaatii ammattitaitoista suunnittelua ja laadukkaita komponentteja. Oulun Energia on toimittanut useita suuria aurinkovoimaloita, muun muassa Sanomalehti Kalevan painotaloon, Technopolis Oy:n kiinteistöihin ja Helsingin yliopiston Viikin kampukselle. ”Kaupan ja hotellin kulutus on suurta etenkin kesäaikaan”, kuvailee Oulun Energian projektipäällikkö Antti Korkala, ”Tuurin Kyläkauppa on aurinkosähkön tuotannolle erittäin otollinen. Se sijaitsee avoimella paikalla ja paneelit voi suunnata etelään”. 

Hankinta on mittava ja se vaati alkuun selvitykset muun muassa aurinkosähkön hyödynnettävyydestä ja laitteiston mitoituksesta. Näistä sekä kilpailutuksesta vastasi Lamit.fi Oy, joka teki myös tarjotuista aurinkoenergiajärjestelmistä investoinnin kannattavuuslaskelmat.  

Aurinkovoimala on valmis kesällä 2019 ja miljoonan watin tuotto saavutetaan jo seuraavan vuoden kesänä.

Shoppaile
Lahjakorttiverkkokauppa
Tarjoukset
Tavarapuoti
Ruokapuoti
Pihamyymälä
Kauppakatu
Matkamuistot ja kuvat, Fuji-piste
Kyläkaupan Bensa-asema
Brändit
Hius ja Kauneus Ateljee
Herkuttele
Vesa's Steakhouse
Vesa's Cafe
Spice Ice Jäätelobaari
Vesa's Burger
OnnenKivi Ravintola
Kyläkaupan Wanhanajan Kahvila
Miljoona Rock ravintola
OnnenTähti Pizza Buffet
OnnenTähti Kahvila
Kyläkaupan Bensa-asema
Lounaslistat
Majoitu
Hotelli OnnenTähti
   Varaa huone
Karavaanarialue Onnela
Viihdy
Tapahtumakalenteri
Lapsiperheille
Lego -pienoismalli
Markan Tarina
Miljoona Tivoli
Minigolf
Muumi -leikkipuisto
AKU PARK
Riemu Park
Ajankohtaista
Kyläkauppa-uutiset
Tarjoukset
Tapahtumakalenteri
Info
Aukioloajat
Kyläkaupan esite
Kyläkaupan esite eng
Kyläkaupan esite swe
Kyläkaupan tarina
Kyläkaupan kartat
Kyläkaupan lähellä
Lahjakorttiverkkokauppa
Lasku/erämaksu
Keskustori
Media
Palaute
Ryhmämatkailu
Työpaikat
Usein kysyttyä
Yrityskortti
Reklamaatiot ja tuotepalautukset
Tietosuojaseloste
Kyläkaupan arvonnat
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000