EN
SE
Tarjoukset
Shopping hours
Feedback
Contacts
Offers
Events
Galleria
Palautelomake
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000

Suomen Suurin Tavaratalo

Kyläkaupalla pääsee jälleen tutustumaan hieman harvinaisempaan urheilulajiin, tällä kertaa biljardiin. Huippupelaajat Johanna Vartiainen ja Ville Hämäläinen opastavat kiinnostuneita lajin saloihin Kyläkaupan Keskustorilla perjantaina ja lauantaina 12.-13.7.2019. Molemmat pelaavat biljardia SM- ja EM-tasolla ja ovat menestyneitä kilpailijoita, joten nyt on hieno tilaisuus joko kokeilla uutta lajia tai hakea lisäoppia Suomen huipuilta. He ottavat mielellään myös haasteita vastaan, joten innokkaimmilla pelaajilla on mahdollisuus päästä mittelemään taitojaan ammattilaista vastaan. Keskustorilla pelattavat pelit ovat 8-pallo, 9-pallo, 10-pallo sekä straight pool. Johanna ja Ville ovat paikalla molempina päivänä kello 11-17.

Lukuisia eri variaatioita peleistä

Pool-biljardi on biljardin pelimuodoista varmasti tutuin. Erilaisia variaatioita peleistä on lukuisia, mutta lajin viralliset kilpailtavat pelimuodot ovat 8-pallo, straight pool sekä rotaatiopelit 9- ja 10-pallo.

Pool-biljardille ominaista on 15 numeroitua palloa, joista 7 on raidallisia ja 7 kokovärisiä sekä musta 8-pallo. Suomi on niittänyt lajissa kansainvälistä menestystä useilla Euroopan mestaruuksilla. Suomen suurin tähti on lajin Hall of Fameen vuonna 2014 valittu Mika Immonen.

Poolissa on kotimaan laajin sarjajärjestelmä, jossa pelataan mestaruussarjassa (Finnish Pool Tour), 1- ja 2 divisioona, haastajasarja, sekä naisten, juniorien ja seniorien valtakunnallisia sarjoja. Lisäksi poolissa pelataan kaikissa sarjoissa ja pelimuodoissa omat SM kilpailut, joita kertyy yhteensä yli 30 kauden ajalle.

Poolissa eniten kilpailtu pelimuoto on 9-pallo ja suuri osa maailman arvoturnauksista käydään juuri tässä pelimuodossa. 9-pallossa pelin idea on osua ensin pöydällä pieninumeroisimpaan palloon ja ysin laillisesti pussittanut on erän voittaja. 10-pallo on 9-pallosta jalostettu peli, jossa palloja on pelissä yksi enemmän ja lyönnit tulee 'maalata', eli kertoa mihin pussiin mitäkin palloa yrittää.

8-pallo on usein monille se ensimmäiseksi pelattu muoto. Pelissä toinen pelaajista pussittaa yksivärisiä palloja ja toinen raidallisia palloja. Kun pelaaja on pussittanut omat kohdepallonsa, hän pääsee yrittämään 8-pallon pussitusta. 8-pallon laillisesti pussittanut on erän voittaja.

Straight poolia, tai 14.1:stä, pidetään poolpelien äitinä ja lajin historia on todella pitkä. Peli pelataan ennalta sovittuun pistemäärään ja jokainen laillisesti pussitettu pallo on pisteen arvoinen. Kun pöydällä on jäljellä kiven lisäksi yksi pallo, tehdään uusi pakka ilman kärkipalloa ja lyöntivuoro jatkuu.

Paikalla kokeneita ammattilaisia

Kyläkaupalla lajia esittelevä Ville Hämäläinen pelaa tällä hetkellä Suomen kovinta sarjatasoa, Finnish Pool Touria. Parhaimmillaan hän on ollut rankinglistalla sijalla 3 ja hän on ollut myös EM-kisoissa edustamassa Suomea. Hänellä on plakkarissaan useita SM-mitaleita, sekä henkilökohtaisia että parin kanssa voitettuja ja EM-joukkuehopeaa ja useita avoimien kisojen voittoja ja palkintosijoja. Villen puoliso Johanna Vartiainen puolestaan pelaa naisten sarjaa ja yleistä divisioonaa. Parhaimmillaan Johanna on ollut rankinglistalla toisena, hänellä on useita mitaleja SM-kisoista ja hän on edustanut Suomea kolmissa EM-kisoissa ja kolmissa PM-kisoissa. He molemmat kilpailevat 8-pallossa, 9-pallossa, 10-pallossa ja straight poolissa.

Shoppaile
Lahjakorttiverkkokauppa
Tarjoukset
Tavarapuoti
Ruokapuoti
Pihamyymälä
Kauppakatu
Matkamuistot ja kuvat, Fuji-piste
Kyläkaupan Bensa-asema
Brändit
Hius ja Kauneus Ateljee
Herkuttele
Vesa's Steakhouse
Vesa's Cafe
Spice Ice Jäätelobaari
Vesa's Burger
OnnenKivi Ravintola
Kyläkaupan Wanhanajan Kahvila
Miljoona Rock ravintola
OnnenTähti Pizza Buffet
OnnenTähti Kahvila
Kyläkaupan Bensa-asema
Lounaslistat
Majoitu
Hotelli OnnenTähti
   Varaa huone
Karavaanarialue Onnela
Viihdy
Tapahtumakalenteri
Lapsiperheille
Lego -pienoismalli
Markan Tarina
Miljoona Tivoli
Minigolf
Muumi -leikkipuisto
AKU PARK
Riemu Park
Ajankohtaista
Kyläkauppa-uutiset
Tarjoukset
Tapahtumakalenteri
Info
Aukioloajat
Kyläkaupan esite
Kyläkaupan esite eng
Kyläkaupan esite swe
Kyläkaupan tarina
Kyläkaupan kartat
Kyläkaupan lähellä
Lahjakorttiverkkokauppa
Lasku/erämaksu
Keskustori
Media
Palaute
Ryhmämatkailu
Työpaikat
Usein kysyttyä
Yrityskortti
Reklamaatiot ja tuotepalautukset
Tietosuojaseloste
Kyläkaupan arvonnat
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000