EN
SE
Tarjoukset
Shopping hours
Feedback
Contacts
Offers
Events
Galleria
Palautelomake
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000

Suomen Suurin Tavaratalo

Tivoli Sariolan kiertue on muuttunut kesän odotetuimmaksi kohokohdaksi, Miljoona Tivoliksi. Tivoli viipyy Tuurissa yhteensä 45 päivän ajan, 4.8.2019 asti ja palvelee joka päivä kello 12-18. Kaikki alle 13-vuotiaat pääsevät kieppumaan Miljoona Tivolissa joka päivä ilmaiseksi ja normaali päiväranneke 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille maksaa 32 euroa.

Ilmojen valtiaat – taidokas Kaisereiden perhe

Miljoona Tivolina Tuurissa toimiva Tivoli Sariola on ainoa suomalainen tivoli, jonka kentällä nähdään päivittäin ilma-akrobatiaa. Ilma-akrobatialla on Tivoli Sariolassa pitkät perinteet ja monet asiakkaat tulevat tivoliin vuodesta toiseen nähdäkseen näitä upeita ohjelmistoja. Mutta miten tsekkiläinen Kaisereiden sirkusperhe alun perin päätyi osaksi nauravien kulkureiden porukkaa?

Vuonna 1985 tivoliin palkattiin tšekkoslovakialainen maailmankuulu Kaiserin sirkustaiteilijaperhe, joka esiintyi tuolloin nimellä Kaiser 5. Ryhmään kuuluivat Ladislav, hänen sisaruksensa Karel, Jindra ja Marsela sekä hänen vaimonsa Dana. Samana vuonna Ladislav teki yhden Suomen sirkushistorian unohtumattomimmista tempauksista. Hän ällistytti katsojia Imatralla kävelemällä teräsvaijerin päällä pauhaavan Imatrankosken ylitse. Lähes 20 000 silmäparia kokoontui seuraamaan tätä spektaakkelia. Sirkusperheen näytösten vastaanotto oli mitä mahtavin myös tivolissa. Ihmiset hämmästelivät silmät suurina perheen uhkarohkeita ilma-akrobatiaesityksiä.

Muutaman vuoden tauon jälkeen vuonna 1989 Kaiserin perhe palasi jälleen Tivoli Sariolan esiintyjäkaartiin. Tällöin Ladislavin mukana saapui esiintymään hänen vaimonsa Dana sekä heidän tyttärensä Slavina ja poikansa Ladislav Jr. sekä Viktor. Kaiserit jäivät erottamattomaksi osaksi Tivoli Sariolaa Tapio Sariolan ollessa tivolin johtajana ja perinteitä jatketaan edelleen viidennen polven tivoliyrittäjä Ville Sariolan aikana. Osa Kaisereista on myös pysyvästi muuttanut Suomeen.

Tällä hetkellä perheestä Ladislav, Dana, Ladislav Jr. perheineen sekä Viktor perheineen kiertävät Suomea tivolin matkassa. Ilma-akrobatiaa nähdään päivittäin tivolikentällä ja vuoden 2019 ohjelmistossa ollaan nähty maailmanpyöränumero, teräsvaijeŕinumero sekä niin sanottu hamsterinpyöränumero. Kaikkia esityksiä voidaan esittää sekä soolona että useamman artistin voimin ja niissä tehdään vaativia, äärimmäistä tasapainoa ja keskittymistä vaativia suorituksia. Numeroiden kesto on noin 15 minuuttia ja esitykset ovat yleisölle maksuttomia. Suomalainen 131-vuotias tivoliperinne, johon nämä esitykset merkittävänä osana kuuluvat, on myös Unescon suojeltavien kohteiden listauksessa. Kyse on siis maailmanlaajuisestikin merkittävästä kulttuuriperinnöstä ja tämän kulttuuriperinnön vaaliminen on Tivoli Sariolassa kunnia-asia. Kaisereiden huimapäisistä näytöksistä saadaan nauttia Miljoona Tivolissakin joka päivä kello 14 ja 16.

*Tekstit lainattu osin Tivoli Sariolan historiasta kertovasta Huvin huipulla 130 vuotta-kirjasta, tekijöinä Päivi Pajula, Matti Rautiainen ja Mikko Hiljanen.

Shoppaile
Lahjakorttiverkkokauppa
Tarjoukset
Tavarapuoti
Ruokapuoti
Pihamyymälä
Kauppakatu
Matkamuistot ja kuvat, Fuji-piste
Kyläkaupan Bensa-asema
Brändit
Hius ja Kauneus Ateljee
Herkuttele
Vesa's Steakhouse
Vesa's Cafe
Spice Ice Jäätelobaari
Vesa's Burger
OnnenKivi Ravintola
Kyläkaupan Wanhanajan Kahvila
Miljoona Rock ravintola
OnnenTähti Pizza Buffet
OnnenTähti Kahvila
Kyläkaupan Bensa-asema
Lounaslistat
Majoitu
Hotelli OnnenTähti
   Varaa huone
Karavaanarialue Onnela
Viihdy
Tapahtumakalenteri
Lapsiperheille
Lego -pienoismalli
Markan Tarina
Miljoona Tivoli
Minigolf
Muumi -leikkipuisto
AKU PARK
Riemu Park
Ajankohtaista
Kyläkauppa-uutiset
Tarjoukset
Tapahtumakalenteri
Info
Aukioloajat
Kyläkaupan esite
Kyläkaupan esite eng
Kyläkaupan esite swe
Kyläkaupan tarina
Kyläkaupan kartat
Kyläkaupan lähellä
Lahjakorttiverkkokauppa
Lasku/erämaksu
Keskustori
Media
Palaute
Ryhmämatkailu
Työpaikat
Usein kysyttyä
Yrityskortti
Reklamaatiot ja tuotepalautukset
Tietosuojaseloste
Kyläkaupan arvonnat
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000