EN
SE
Tarjoukset
Shopping hours
Feedback
Contacts
Offers
Events
Galleria
Palautelomake
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000

Suomen Suurin Tavaratalo

Kyläkaupan sinisen sisäänkäynnin loistelias aula on saanut keskelleen häikäisevän kauniin patsaan. Se saa varmasti aikaan tunteita meissä kaikissa, pysäyttäen jokaisen hetkeksi. Matkailijoiden ahkerasti kuvaama, aulan seinää koristava upea yksisarvismaalaus on vihdoin saanut seurakseen OnnenEnkelin, yhden Tuurin onnea tuovista symboleista.

Yli kolmen metrin korkeuteen kohoava kaunis OnnenEnkeli ottaa kuvainnollisesti siipiensä suojaan kaikki Kyläkaupalle saapuvat. Se pitelee käsissään yksisarvisen OnnenKenkää, jonka asento kuvaa tuurilaisen legendan, OnnenKylä-tarinan mukaan sen vilpitöntä halua jakaa hyvää onnea kaikille muille.

Kaunis OnnenKylä-tarina on Vesa Keskisen käsialaa

Kyläkauppias Vesa Keskinen kirjoitti OnnenKylä-tarinan jo vuonna 1998 luomisvimmassaan muutamassa minuutissa. OnnenKylän tarina on fiktiivinen tarina, kun taas Keskisen suvun tarina on faktaa. OnnenKylä-tarinasta on Keskisen mukaan tullut vuosien aikana useita toivomuksia, niin värityskirjoista satukirjoihin kuin sarjakuvista teatteriesityksiin. Jopa elokuva-ajatusta on heitelty ilmaan. -Haluan uskoa, että joskus niistä kaikista tulee totta. Alkuperäinen OnnenKylän fantasiatarina on kaikessa yksinkertaisuudessaan kaunis tarina ja yksityiskohta kerrallaan se kehittyy entistä kiehtovammaksi ja lumoavammaksi, Vesa Keskinen kertoo.

OnnenKylä-tarina kertoo OnnenEnkelin kotipaikan olevan OnnenKylässä. Tarujen ja legendojen luvatun maan, puhtaan ja luonnonkauniin Suomen, pienessä kylässä, jonka nimi on synonyymi hyvälle onnelle: Tuuri. - OnnenEnkeli on suojelusenkeli, joka meillä kaikilla on tarvittaessa apunamme uskoessamme itseemme ja mahdollisuuksiimme sekä kunnioittaessamme seitsemää OnnenHyvettä: oikeudenmukaisuus, periksiantamattomuus, positiivisuus, rohkeus, totuudellisuus, yhdenvertaisuus ja ystävällisyys, kuvailee Vesa. OnnenEnkeli ei liity millään tavoin uskontoon, vaan se on Onnetar - hyvän onnen jumalatar - joka asuu Tuurissa, OnnenKylässä. Siellä vieraillessaan saa tuntea ainutlaatuisen ilmapiirin – OnnenEnkelin läsnäolon.

Yksisarvinen on OnnenEnkelin uljas ratsu, puhtauden ja voiman vertauskuva. Sen voi tarinan mukaan nähdä ainoastaan mieleltään täysin viaton ihminen. Hevosenkenkä on ruostuvaa rautaa ja sitä pidetään kannat ylöspäin onnen vangitsemiseksi, OnnenKenkä sen sijaan on puhdasta kultaa ja sitä pidetään aina alaspäin - päinvastoin kuin tavallista hevosenkenkää - onnen vapauttamiseksi kaikille tasapuolisesti. OnnenKenkä on maailman voimakkain OnnenSymboli. Tarina kertoo, että mitä useammin käyt OnnenKylässä, sitä enemmän sinulla on onnea elämässä. Yksisarvisen kenkä on aiheena myös Kyläkaupan pihalla kohoavassa OnnenKenkä-monumentissa.

OnnenKylä-tarinasta on nähtävissä elementtejä myös muualla Kyläkaupassa, esimerkiksi sinisessä, palatsimaisessa julkisivussa, josta voi bongata muun muassa Tuurin OnnenLuvut 13 ja 7. Ne ovat löydettävissä julkisivusta kolmenatoista 7-sakaraisena OnnenTähtenä.

Shoppaile
Lahjakorttiverkkokauppa
Tarjoukset
Tavarapuoti
Ruokapuoti
Pihamyymälä
Kauppakatu
Matkamuistot ja kuvat, Fuji-piste
Kyläkaupan Bensa-asema
Brändit
Hius ja Kauneus Ateljee
Herkuttele
Vesa's Steakhouse
Vesa's Cafe
Spice Ice Jäätelobaari
Vesa's Burger
OnnenKivi Ravintola
Kyläkaupan Wanhanajan Kahvila
Miljoona Rock ravintola
OnnenTähti Pizza Buffet
OnnenTähti Kahvila
Kyläkaupan Bensa-asema
Lounaslistat
Majoitu
Hotelli OnnenTähti
   Varaa huone
Karavaanarialue Onnela
Viihdy
Tapahtumakalenteri
Lapsiperheille
Lego -pienoismalli
Markan Tarina
Miljoona Tivoli
Minigolf
Muumi -leikkipuisto
AKU PARK
Riemu Park
Ajankohtaista
Kyläkauppa-uutiset
Tarjoukset
Tapahtumakalenteri
Info
Aukioloajat
Kyläkaupan esite
Kyläkaupan esite eng
Kyläkaupan esite swe
Kyläkaupan tarina
Kyläkaupan kartat
Kyläkaupan lähellä
Lahjakorttiverkkokauppa
Lasku/erämaksu
Keskustori
Media
Palaute
Ryhmämatkailu
Työpaikat
Usein kysyttyä
Yrityskortti
Reklamaatiot ja tuotepalautukset
Tietosuojaseloste
Kyläkaupan arvonnat
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000