EN
SE
Tarjoukset
Shopping hours
Feedback
Contacts
Offers
Events
Galleria
Palautelomake
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000

Suomen Suurin Tavaratalo

Kyläkaupan Kauppakadulla on nähtävänä näköispatsas maailman upeimmaksi patsaaksi mainitusta Michelangelon Daavid-patsaasta. Tuurin kävijöitä nyt muutaman viikon ihastuttanut patsas on sijoitettu sinisen sisäänkäynnin aulan reunaan.

Kyläkauppa tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden päästä nauttimaan pienen maistiaisen merkittävää taidehistoriaa ihan kotimaan kamaralla ja vieläpä lähietäisyydeltä, sillä tässä pienemmässä versiossa yksityiskohdat ovat lähempänä katsojaa kuin yli viisimetrisessä alkuperäisessä. Kyläkaupassa olevalla patsaalla on korkeutta kaksi metriä.

Renessanssitaiteen merkittävimpiä taideteoksia

Daavid (ital. David) on italialaisen kuvanveistäjän ja taidemaalarin Michelangelon veistämä marmoriveistos, joka valmistui vuonna 1504. Veistos on esillä Firenzessä, Accademia di belle arti di Firenzen galleriassa, ja sen jäljennös on veistoksen alkuperäisellä paikalla Palazzo Vecchion ulkopuolella. Daavid on Firenzen kaupungin ja koko Toscanan maakunnan turismin ehdoton vetonaula. Patsaasta on tehty myös muita jäljennöksiä, joista yksi tunnetuimpia on Toscanan suurherttuan kuningatar Viktorialle vuonna 1857 lahjoittama kopio, joka on nähtävänä Victoria and Albert Museumissa Lontoossa.

Daavidia pidetään yhtenä Michelangelon ja renessanssitaiteen merkittävimmistä taideteoksista. Michelangelon aikalainen taidehistorioitsija Giorgio Vasari ylisti patsasta sen kauneudesta, mittasuhteista, harmonisuudesta, sommittelusta ja taiteellisesta taidokkuudesta, ja piti sitä hienoimpana koskaan tehtynä veistoksena.

Patsaan Daavid on nostanut lingon olkapäälleen ja katsoo vasemmalle kulmakarvat yhteen puristuneina. Michelangelo tunsi ihmisen anatomian täydellisesti, mutta hän ei yrittänyt jäljitellä luontoa vaan tavoitteli omaa taiteellista ihannettaan. Patsaan kaikki mittasuhteet eivät olekaan luonnonmukaisia: pää ja ylävartalo ovat suhteellisesti suurempia kuin alavartalo, sillä veistosta oli tarkoitus katsella alaviistosta ja kaukaa. Sen silmät katsovat myös tarkoituksellisesti eri suuntiin, mitä on vaikea havaita normaalissa katselutilanteessa. Silmien asento loi illuusion, että patsaan katse seuraa katsojaa ja sen ilme muuttuu, kun sitä kiertää. Patsas oli myös tarkoitettu katseltavaksi ainoastaan edestä päin, missä suhteessa se poikkeaa muista Michelangelon veistoksista.

Shoppaile
Lahjakorttiverkkokauppa
Tarjoukset
Tavarapuoti
Ruokapuoti
Pihamyymälä
Kauppakatu
Matkamuistot ja kuvat, Fuji-piste
Kyläkaupan Bensa-asema
Brändit
Hius ja Kauneus Ateljee
Herkuttele
Vesa's Steakhouse
Vesa's Cafe
Spice Ice Jäätelobaari
Vesa's Burger
OnnenKivi Ravintola
Kyläkaupan Wanhanajan Kahvila
Miljoona Rock ravintola
OnnenTähti Pizza Buffet
OnnenTähti Kahvila
Kyläkaupan Bensa-asema
Lounaslistat
Majoitu
Hotelli OnnenTähti
   Varaa huone
Karavaanarialue Onnela
Viihdy
Tapahtumakalenteri
Lapsiperheille
Lego -pienoismalli
Markan Tarina
Miljoona Tivoli
Minigolf
Muumi -leikkipuisto
AKU PARK
Riemu Park
Ajankohtaista
Kyläkauppa-uutiset
Tarjoukset
Tapahtumakalenteri
Info
Aukioloajat
Kyläkaupan esite
Kyläkaupan esite eng
Kyläkaupan esite swe
Kyläkaupan tarina
Kyläkaupan kartat
Kyläkaupan lähellä
Lahjakorttiverkkokauppa
Lasku/erämaksu
Keskustori
Media
Palaute
Ryhmämatkailu
Työpaikat
Usein kysyttyä
Yrityskortti
Reklamaatiot ja tuotepalautukset
Tietosuojaseloste
Kyläkaupan arvonnat
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000