EN
SE
Tarjoukset
Shopping hours
Feedback
Contacts
Offers
Events
Galleria
Palautelomake
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000

Suomen Suurin Tavaratalo

Taimin päivä on syksyn puutarhatöiden ja kukkasipuli-istutusten teemapäivä. Sitä vietetään tulevana sunnuntaina, Taimin nimipäivänä 8.9. ja se muistuttaa nimensä mukaisesti monivuotisten taimien syysistutussesongin alkamisesta.

Syyskuussa päivät lyhenevät ja viilenevät, mutta pihaa voi edelleen kunnostaa. Syksyn olosuhteet sopivat jopa kevättä paremmin istutukseen, sillä maa on kosteampaa kuin keväällä eivätkä auringon paahde ja kuumuus rasita kasveja. Taimia ei haittaa, vaikka maa olisikin kosteaa tai vettä sataisi, päinvastoin. Kasteltavaa on vähemmän ja kaivaminen on helpompaa, mutta juurtumiseen tarvittavaa lämpöä riittää vielä pitkään ja taimet pääsevät seuraavana kesänä hyvään kasvuun.

Lehtipuiden ja -pensaiden astiataimia voi istuttaa niin kauan, kun maa on sula. Etelässä maa on sula yleensä marraskuulle asti ja pohjoisempana lokakuun puoliväliin. Havukasveille ja perennoille on hyvä juurtuminen ennen talvea erityisen tärkeätä, joten ne on syytä istuttaa syyskuun puoleenväliin mennessä. Marjapensaat on myös hyvä istuttaa syksyllä, jolloin satoa saattaa saada jo seuraavana kesänä.

Viheralan ammattilaiset ovat aina käyttäneet syksyn edulliset olosuhteet hyväkseen, mutta kotioloissa tämän vuodenajan istutussesonki jää monesti aivan turhaan unohduksiin. Sen lisäksi että syksy on useimmille monivuotisille kasveille parasta istutusaikaa, loppukesällä astiataimien ja alkusyksystä alkaen paljasjuuristen taimien valikoima on taimitarhoilla runsaimmillaan. Kiireisen kevään ja kesän sijaan osa puutarhatöistä kannattaisikin siirtää edeltävään syksyyn. Syksyisin puutarhassa myös näkee paremmin, millä kasveilla väriloiston saa jatkumaan pitkälle.

Syysistutuksiin Pihamyymälästä

-Meillä taimiostoksille ehtii mainiosti, sillä Pihamyymälän ovet ovat avoinna 27.10.2019 asti joka päivä kello 10-19, kertoo Marika Rissa Kyläkaupan Pihamyymälästä. -Syysistutuksiin on vielä tarjolla hyvä valikoima taimia.

Pihamyymälä palvelee tänä vuonna siis paljon aiempaa pidemmälle syksyyn. -Meillä aiempina vuosina syksyisin Tavarapuodin pihassa ollut Syystori yhdistyy nyt Pihamyymälän valikoiman kanssa, joten pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin ja entistä myöhempään ajankohtaan, kertoo Marika tyytyväisenä. Samalla kesän laaja valikoima vaihtuu vähitellen syksyisempään ja kompaktimpaan - myyntiin saapuvat syyskasvien, kanervien ja callunoiden lisäksi myös lyhdyt, kynttilät, hautakynttilät sekä erilaiset valot. Saatavana ovat myös syksyllä ajankohtaiset mullat, lannoitteet ja katteet sekä syksyllä istutettavat kukkasipulit.

 

Shoppaile
Lahjakorttiverkkokauppa
Tarjoukset
Tavarapuoti
Ruokapuoti
Pihamyymälä
Kauppakatu
Matkamuistot ja kuvat, Fuji-piste
Kyläkaupan Bensa-asema
Brändit
Hius ja Kauneus Ateljee
Herkuttele
Vesa's Steakhouse
Vesa's Cafe
Spice Ice Jäätelobaari
Vesa's Burger
OnnenKivi Ravintola
Kyläkaupan Wanhanajan Kahvila
Miljoona Rock ravintola
OnnenTähti Pizza Buffet
OnnenTähti Kahvila
Kyläkaupan Bensa-asema
Lounaslistat
Majoitu
Hotelli OnnenTähti
   Varaa huone
Karavaanarialue Onnela
Viihdy
Tapahtumakalenteri
Lapsiperheille
Lego -pienoismalli
Markan Tarina
Miljoona Tivoli
Minigolf
Muumi -leikkipuisto
AKU PARK
Riemu Park
Ajankohtaista
Kyläkauppa-uutiset
Tarjoukset
Tapahtumakalenteri
Info
Aukioloajat
Kyläkaupan esite
Kyläkaupan esite eng
Kyläkaupan esite swe
Kyläkaupan tarina
Kyläkaupan kartat
Kyläkaupan lähellä
Lahjakorttiverkkokauppa
Lasku/erämaksu
Keskustori
Media
Palaute
Ryhmämatkailu
Työpaikat
Usein kysyttyä
Yrityskortti
Reklamaatiot ja tuotepalautukset
Tietosuojaseloste
Kyläkaupan arvonnat
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000