EN
SE
Aukioloajat
Tapahtumat
Tarjoukset
Yhteystiedot
Galleria
Palautelomake
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000

Suomen Suurin Tavaratalo

X

Kyläkaupan tarina

 

Kyläkaupan syntytarina

Haluan kerroa teille sukumme kauppiastarinan, joka alkaa jo isoisäni isoisän, Kustaan nuoruudesta. Hän on Keskisen kauppiassuvun kantaisä. Kustaa toimi kulkukauppiaana 1800-luvulla Tuurin kylän harvaanasuttujen lähikuntien alueella. Hänen poikansa Matias jatkoi isänsä viitoittamaa työtä kulkukauppiaana. Matiaksen maallinen taival kuitenkin päättyi melko nuorena, minkä jälkeen hänen vasta 17-vuotiaan esikoispoikansa harteille jäi äidistään ja kahdeksasta sisaruksestaan huolehtiminen. Tämä salskea nuori mies oli isoisäni Toivo. Hän oli koko lapsuutensa ja nuoruutensa ollut mukana isänsä kauppareissuilla ja ehtinyt siten jo oppia isältään lähes kaiken, mitä kulkukauppiaan piti tietää pärjätäkseen. Kulkukauppiaan työ oli raskasta, koska koko ajan piti edetä talosta taloon eikä vapaapäiviä ollut, jos meinasi pitää perheen leivän syrjässä kiinni. Toivo hoiti vastuullisen tehtävänsä perheen päänä periksiantamattomasti - nöyränä, mutta ei nöyristelevänä - jatkamalla isiensä uraa kulkukauppiaana. En voi kuin ihailla Toivo-pappaani, kun ajattelen, että hän niin nuorena huolehti perheestään - äidistään ja nuoremmista sisaruksestaan. Ihailla ja samalla suuresti kunnioittaa.

Sotiemme jälkeen, vuonna 1946 Toivo-pappani perusti ensimmäisen kiinteän kaupansa pienen punaisen tupansa komeroon. Kyläkaupan nykyiselle paikalle hän siirsi kauppansa vuonna 1969. Toivon pojat, Matti ja Mikko, ostivat yrityksen isältään vuonna 1976 ja muuttivat sen nimeksi Veljekset Keskinen Oy. Kymmenen yhteisen vuoden jälkeen, vuonna 1986, Mikko myi osuutensa Matti-veljelleen eli isälleni. Seuraavana vuonna tulin isäni oppipojaksi suoraan lukion penkiltä. Tarkoitukseni oli ollut lähteä opiskelemaan Helsingin kauppakorkeakouluun, mutta jäin pääsykokeessa yhden pisteen päähän hyväksytystä. Ikimuistoisen alkupettymyksen jälkeen oivalsin, että puuttuva piste täytyi olla kohtalon johdatusta. Kohtalolla täytyi olla minulle muita suunnitelmia. En enää koskaan hakenut uudestaan mihinkään opinahjoon ja hyvä niin. Seuraavat seitsemän vuotta olivatkin sitten isäni alaisuudessa yhtä ostamista ja myymistä aamusta iltaan. Vuonna 1994 siirryin Veljekset Keskinen Oy:n toimitusjohtajaksi 26-vuotiaana täynnä innostusta ja uskoa yrityksen kehitykseen. Halusin kehittää siitä kyläkaupan isolla K:lla kirjoitettuna. Uskoin vahvasti, että sopivan rohkeana ja ennakkoluulottomana persoonana minulla on henkiökuntani kanssa siihen selkeät mahdollisuudet. Mielikuvitusta ei minulta silloinkaan puuttunut. Olin kuluneen seitsemän vuoden aikana kehittänyt mielessäni ainutlaatuisen vision: Kyläkaupasta matkailunähtävyydeksi. Halusin Kyläkaupasta matkailunähtävyyden vailla vertaa tapahtumineen ja tunnelmineen. Ja sillä tiellä olen edelleen. Alkuvuosina monet sanoivat minulle epäuskoisen kannustavasti: ”Onnea valitsemallasi tiellä!” Saamastani epäuskosta ole aina saanut lisää voimaa ja uskoa ideoihini ja tekemisiini.

Olen nyt saanut olla Kyläkaupan kapteenina yli kaksikymmentä vuotta. Paljon on sinä aikana tapahtunut Kyläkaupasta matkailunähtävyydeksi -vision toteuttamisessa, mutta onneksi on vielä lukuisia mielenkiintoisia ideoita toteuttamatta. Olen nöyrä, mutta en nöyristelevä manttelinperijä, joka on saanut ylpeänä isiensä luomasta kauppiasperinteestä jatkaa heidän työtänsä Keskisen kauppiaiden viidennessä sukupolvessa.

Aloitin tämän kirjoitukseni: ”Olipa kerran...” En kuitenkaan lopeta sitä The End -sanoihin, sillä tarina jatkuu edelleen päivä kerrallaan lujasti tulevaisuuteen uskoen. Tervetuloa tutustumaan Kyläkauppaan ja olemaan osa meidän yhteistä tarinaamme!

 

Kyläkauppa sijaitsee OnnenKylässä

Mistä maailmankaikkeuden hyvä Onni on peräisin? Sitä ei kukaan varmuudella pysty kertomaan. Varmaa on kuitenkin se, että sukupolvilta toisille vuosituhansien ajan kulkeneiden tarinoiden mukaan Onnettaren kotipaikka sijaitsee tarujen ja legendojen luvatussa maassa, luonnonkauniissa Suomessa.

Lähes keskellä Suomea on pienen pieni kylä, OnnenKylä. Kansan suussa kylän nimi on muotoutunut jo ammoisina aikoina lyhyesti ja ytimekkäästi Tuuriksi. Tuuri on aivan tuiki tavallinen, viidensadan asukkaan suomalainen kylä keskellä metsäistä Etelä-Pohjanmaata. Mikä sitten erottaa Tuurin kaikista muista maailman pienistä, tavallisista kylistä ja tekee siitä niin ainutlaatuisen? Aivan oikein, Onnettaren läsnäolo.

Onnetar asuu OnnenKukkulalla
Jo ihmiskunnan historian alkuajoista on ollut tiedossa, että Onnetar asuu Tuurin kylän OnnenKukkulalla. Omasta rauhastaan kukkulalta hän tarkkailee toimiasi päivän jokaisena hetkenä. Jos uskot Onneesi ja elät kunnioittaen seitsemää OnnenHyvettä; ahkeruutta, avuliaisuutta, ennakkoluulottomuutta, nöyryyttä, periksiantamattomuutta, rehellisyyttä ja ystävällisyyttä, Onnetar on aina valmis rientämään avuksesi. Tarinan mukaan Onnetar karauttaa luoksesi sitä varmemmin, mitä useammin kunnioitat läsnäolollasi Onnettaren kotikylää.

Yksisarvinen - Onnettaren uljas ratsu
Onnettaren matkantekoa helpottaa hyvän Onnen, puhtauden ja voiman vertauskuva, hänen apurinsa ja uskollinen ratsunsa Yksisarvinen. Valkoinen, tarunhohtoinen Yksisarvinen on kierteisine sarvineen uljaudessaan vailla vertaa. Sen voi kuitenkin nähdä ainoastaan mieleltään täysin puhdas ihminen. Lähes näkymättömän ja ajatuksennopean ratsun OnnenPotkut voi havaita ympäri maailmaa hyvään Onneensa uskovien kohtaloissa.

OnnenKenkä ja OnnenKivi
Yksisarvisen kultaisia kenkiä kutsutaan OnnenKengiksi, koska ne ovat tarujen mukaan maailman voimakkaimpia OnnenSymboleja. OnnenKenkä on kiinnitetty Yksisarvisen kavioon molemmin puolin seitsemällä timanttisella naulalla, sillä kuten kaikki tiedämme, seitsemän on OnnenLuku. Seitsemän timanttinaulaa kuvaavat seitsemää OnnenHyvettä. Koruissa ja kuvissa alassuin kuvatun OnnenKengän asento kuvaa vilpitöntä halua jakaa hyvää Onnea myös muille. OnnenKengän kerrotaan tuovan kantajalleen yllin kyllin OnnenPotkuja koko loppuelämän ajan, mikäli hän omaksuu nämä seitsemän hyvettä ja myös uskoo herkeämättä onneensa.

Yksisarvinen on pudottanut kultaisen kenkänsä ainoastaan kerran koko maailmanhistorian aikana. Onnea tuottava kenkä on vielä tänäkin päivänä tallessa Onnettaren kotikylässä Tuurissa. Yli kaksi kiloa painava kultainen OnnenKenkä on upotettu tuurilaisesta peruskalliosta louhittuun lohkareeseen; OnnenKiveen. Tällä tavoin se on kaikkien nähtävillä ja tuottaa tasapuolisesti onnea kaikille ihailijoilleen.

OnnenKenkä -monumentti
Kuten kaikilla tunnetuilla matkailukaupungeilla, myös OnnenKylällä on oma monumenttinsa. Vuonna 2000, eräänä kauniina kesäyönä, keskelle Onnettaren kotikylää nousi kuin taikaiskusta jättimäinen, kerrostalon korkuinen OnnenKenkä. Kullanhohtoinen monumentti tervehtii majesteettisesta korkeudestaan Tuuriin saapuvia matkailijoita jo kaukaa. OnnenKylän väki alkoi käyttää monumentin yläosaa kesäisin näköala- ja picnic-paikkana ja talvisin Onnea ja Onnetarta kunnioitetaan valaisemalla OnnenKenkä näyttävällä valoshowlla. Kesällä näköalapaikalla pääsee myös toteuttamaan toiveitaan, sillä monumentin jalustan yläosaan ilmestyi myöhemmin toivomuskaivo, samaan tapaan salaperäisesti yön aikana, kuten itse monumenttikin.

OnnenKaivo
Ympäri maailmaa on lukemattomia toivomuskaivoja. Jokaisella niistä on oma tarinansa ja voimansa toteuttaa kolikon heittäneiden henkilöiden toiveet. Kaikilla kaivoilla on kuitenkin yksi yhteinen piirre: toiveet toteutuvat vain, jos toivoja aidosti uskoo kaivon voimaan. OnnenKengän alla sijaitsevan OnnenKaivon tiedetään olevan maailman voimakkain toivomuskaivo, sillä siihen liittyy kaivon voimaan uskomisen lisäksi toinenkin rajoitus. OnnenKaivolle esitetyn toivomuksen täytyy olla osoitettu toiselle henkilölle ja sen täytyy tuoda hänelle iloa ja mielihyvää. Usko siis OnnenKaivon voimaan, heitä kolikko ja toivo läheisellesi jotain ihanaa!


Vesa Keskinen
kyläkauppias

Kyläkauppa Veljekset Keskinen 2018 -esite   

 

 

Shoppaile
Lahjakorttiverkkokauppa
Tarjoukset
Tavarapuoti
Ruokapuoti
Pihamyymälä
Kauppakatu
Matkamuistot ja kuvat, Fuji-piste
Kyläkaupan Bensa-asema
Brändit
Hius ja Kauneus Ateljee
Herkuttele
Vesa's Steakhouse
Vesa's Cafe
Spice Ice Jäätelobaari
Vesa's Burger
OnnenKivi Ravintola
Kyläkaupan Wanhanajan Kahvila
Miljoona Rock ravintola
OnnenTähti Pizza Buffet
OnnenTähti Kahvila
Kyläkaupan Bensa-asema
Lounaslistat
Majoitu
Hotelli OnnenTähti
   Varaa huone
Karavaanarialue Onnela
Viihdy
Tapahtumakalenteri
Lapsiperheille
Lego -pienoismalli
Markan Tarina
Minigolf
Muumi -leikkipuisto
AKU PARK
Ajankohtaista
Kyläkauppa-uutiset
Tarjoukset
Tapahtumakalenteri
Info
Aukioloajat
Kyläkaupan esite
Kyläkaupan esite eng
Kyläkaupan esite swe
Kyläkaupan tarina
Kyläkaupan kartat
Kyläkaupan lähellä
Lahjakorttiverkkokauppa
Lasku/erämaksu
Keskustori
Media
Palaute
Ryhmämatkailu
Työpaikat
Usein kysyttyä
Yrityskortti
Reklamaatiot ja tuotepalautukset
Tietosuojaseloste
Yhteystiedot
Kyläkaupan arvonnat
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000