EN
SE
Tarjoukset
Öppettider
Feedback
Kontakter
Erbjudanden
Händelse
Galleria
Palautelomake
Shoppar
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000

Suomen Suurin Tavaratalo

X

Kyläkauppa är Finlands största varuhus

 

Finlands största varuhus

Kyläkauppa ligger i Tuuri, Alavus, som har 500 invånare och är Finlands största varuhus. Kyläkauppa som fyller 40 år i år har vuxit med rasande fart genom åren, både i storlek och sortiment. Kyläkauppa och de nästan hundra företag som vuxit upp runt butiken samt dess unika och informella atmosfär kan inte beskrivas i ord.

Finlands lägsta prisnivå, ett framgångsrikt sortiment och vänlig service säkerställer att kunderna är nöjda.

a ruokapuoti hotelli onnentahti julkisivu1 tavarapuoti kylakauppa veljekset keskinenuusi julkisivu kylakauppa velejkset keskinenonnenkenka tuuri keskinen

OnnenKyläs eget monument, hästskon OnnenKenkä

Alla världsberömda turiststäder har sina monument. Paris har sitt Eiffeltorn, New York sin Frihetsgudinna och Pisa sitt lutande torn. Även Tuuri, världens mest berömda by, har sitt egen monument. Tuuris OnnenKenkä-monument har välkomnat turister till Tuuri i över femton år.

OnnenKenkä är en gyllene enhörningssko som står som symbol för en uppriktig och osjälvisk önskan att ge lycka till alla som besöker OnnenKylä.

2 tavarapuoti arabia iittala keskinen tuuri2 tavarapuoti koti keskinen tuuri

Finlands största urval

Tavarapuoti

Kyläkauppas Tavarapuoti är ett shoppingparadis på över 30 000 m². Sortimentet består av över 250 000 olika varor, så det finns något för alla smaker och behov. Man går in i Tavarapuoti genom den stora ockrafärgade österbottniska bondgårdsdörren. Fasadens timmer kommer från en byggnad från 1700-talet. Redan en rundvandring i Kyläkauppa är en upplevelse.

b ruokapuoti kauppakatu keskinenfazer leipurintori ruokapuoti tuuri

Ruokapuoti

Mitt på den österbottniska åkermarken reser sig ett guldglänsande slott som gör ett intryck på alla Tuuri-besökare. Kyläkauppas Ruokapuoti är troligen världens mest ovanliga livsmedelsbutik. Redan Kauppakatus himmelstak och magnifika kolumner är sevärda. Ruokapuotis sortiment är naturligtvis det största i Finland.

Det finns även mycket annat i Kyläkauppa

Under Kyläkauppas namn betjänar, förutom Tavarapuoti och Ruokapuoti, även hotell OnnenTähti, kampingområdet Onnela, bensinstationen OnnenLiekki, restaurangerna OnnenKivi och OnnenTähti, Finlands största muminlekpark samt på sommaren trädgårdsbutiken Taiminmyymäla, Minigolf och naturligtvis Miljoona Tivoli.

keskinen kylakauppa tuuri onnentahti hotelli ravintola alacarte

Läckerheter för alla smaker

Man behöver inte gå hungrig i Kyläkauppa eftersom restaurangerna erbjuder ett stort utbud av delikatesser. Du kan välja mellan tre kaféer, två snabbmatsrestauranger och tre restauranger med läckra rätter. Kaféet OnnenKivi verkar på samma plats som Kyläkauppas grundare, Toivo Keskinens, första butik. I kaféet finns en stor samling av olika gamla försäljningsartiklar från butiken.

Restaurang OnnenKivi har förvandlats till en restaurang av gammal sten från ladugården. Restaurangen har spåntak och vackra väggstenar som huggits för hand ur Tuuris urberg under förra århundradet. Restaurang OnnenTähti finns på Ruokapuotis shoppinggata. Restaurangen med sin lågmälda och värdefulla stil med 60 platser skapar en fantastisk inrutning för att njuta av god mat och dryck.

Restaurang OnnenKivis danser under dagtid har redan blivit tradition. Olika föreningar organiserar danser i restaurangens övervåning på onsdagar under höst- och vårsäsongen. OnnenKivi är också en populär festplats och där dansar man både på bröllop och firar födelsedagar.

kylakaupan kesa keskinen tuurikesatori kylakauppa keskinen

Upplevelsernas Kyläkauppa

Finlands största bybutik är mer än bara shopping. Man vill ge kunderna mer och därför händer alltid något intressant i Kyläkauppa. Över hundra mindre och större evenemang hålls årligen på Kyläkauppas område.

Förutom olika evenemang bjuder Pihatori, som ligger framför Tavarapuoti, på en glad marknadsatmosfär bland sina stånd. På sommaren kan man också göra en gratis upplevelseåktur på Kyläkauppas område genom att klättra ombord på sommartåget eller spela en runda golf på Kyläkauppas minigolfbana vid Tuuris älvstrand. 

Sommarens absoluta höjdpunkt är Miljoona Tivoli. Tivoli Sariola förvandlas ännu en gång till Kyläkauppas Miljoona Tivoli den 1.7 -7.8.2016. Alla hittar garanterat sina egna favoriter bland det omfattande maskin- och spelutbudet. Kom med och dyk in i den sockervaddsdoftande tivolivärlden! Miljoona Tivoli är gratis för barn under 13 år.

Under sommaren kör Kyläkauppas sommartåg kunderna gratis runt området.

Tuuri är full av upplevelser - läs mer om alla evenemang www.tuuri.fi/tapahtumat

lapset tuuri keskinen kesakylakaupan kesa miljoona tivoli keskinen tuuri

Kyläkauppa älskar barn

Kyläkauppa vill fokusera på barns och barnfamiljers trivsel. I Tavarapuoti finns ett antal gratis lekplatser för barn. I spel- och äventyrsvärlden, som är gratis, hittar man en fantastisk 80 m² äventyrsbana. Det finns också en lekplats bredvid Marimekko-avdelningen. Människor i alla åldrar älskar arkadspelen i kostnadsfria Pelimaailma.

Muminparken är småbarnens favorit. Finlands största muminlekplats ligger i närheten av ingången till Kyläkauppa. Den är gratis för de små.

På Kyläkauppa-området finns även en skateboardpark som upprätthålls av Alavus stad.

Kyläkauppas Minigolf erbjuder hela familjen en paus från shoppingen.

hotellihuone onnentahti keskinenhuone onnetahti superior ja fiiliskuva

I Kyläkauppa bor du med stil

Hotell OnnenTähti

Hotell OnnenTähti har 43 smakfullt inredda rum med specialdesignade möbler, gardiner och kristallkronor. OnnenTähti har fyra fantastiska välutrustade sviter. Den största och finaste av dem är 107 m² OnnenSviitti. JuhlaSviitti med bastu är särskilt populär bland brudpar och TorniSviitti-rummen rymmer även en större barnfamilj. Några av rummen tillåter även husdjur. Hotell OnnenTähtis standardrum har även svitstandard. I OnnenSviittis sovrum sover du som en kung i den lyxiga sängen.

Boka din Hotell Onnentähti rum

Karavaanarialue onnela keskinen tuurionnela ilmasta keskinen tuuri kylakauppa

Kampingområdet Onnela

Kampingområdet Onnela valdes till årets kampingområde 2013 (SF-Caravan ry). Området har 243 platser med el året runt. Kampingområdets tjänster är omfattande: simstrand, kundbastu (sommartid), beställningsbastu året runt, grillplats, lekplats, promenadområde för hundar, avfallspunkter, disk- och tvättmöjligheter, toalett- och duschutrymmen, vattenpunkt samt sanitetsmöjligheter för husvagnar. Onnela är känt för sin vänliga service, renlighet, och i synnerhet tystnad under natten.

I kampingområdet Onnela tillbringar du avkopplande stunder tillsammans med familjen och andra kampare.

Känslor och berättelser

Keskustori – evenemangens mittpunkt

Keskustori är en livlig evenemang- och mötesplats mitt i Tavarapuoti. Här hålls många olika evenemang, exempelvis konstnärbesök, modevisningar, danser och olika temadagar. Keskustori förvandlas även till fantastiska utställningar. Keskustori fungerar som scen för många olika evenemang.

Finlands största pengasamling

Markan Tarina - en del av en unik historia. Markan Tarina är Finlands största samling av finländska pengar 1860-2002. Markan Tarina-pengarummet ligger i Kyläkauppas Tavarapuoti och visar, förutom finländska sedlar och mynt i den gamla valören mark, även finländska guldmynt för åren 1963-2001, olympiska mynt, guldskatt och silverskatt som berättar om viktiga händelser i den finländska historien och silverminnesmynt som hittats efter den monetära reformen. Även mynt från när Finland lydde under Sverige och Ryssland visas. Finlands monetära historia är gratis att besöka i Kyläkauppa.

Det är enkelt att ta sig till Tuuri

Byn Tuuri ligger i Alavus i södra Österbotten. Riksväg 18 går genom byn och Tuuri har även sin egen tågstation på sträckan Seinäjoki-Haapamäki.

Turisttjänster i närheten

Ähtärin Zoo
Nöjesparken Powerpark i Alahärmä
Duudsonit Activity Park i Seinäjoki
Sport & Fun Kuortaneen Urheiluopisto
Kalajärven Matkailukeskus

Läs om allt som du kan se och uppleva i Sydösterbotten på www.epmatkailu.fi och www.lakeudelle.fi

Kyläkauppas unika historia

Efter krigen öppnade Toivo Keskinen sin första lokala butik i sitt eget hem. Nu är det Kyläkauppas jubileumsår. Det har redan verkat som aktiebolag i 40 respektabla år. Och före detta verkade företaget under sitt firmanamn i nästan 30 år. Kyläkauppa är platsen för känslor och berättelser - uteskogarnas varuhusmirakel.

Firandet av Kyläkauppas jubileumsår kommer att pågå under hela året. Allt kul som kommer att hända blir klart under de närmaste 12 månaderna. Vi kan förvänta oss ett fantastiskt 2016.

De här fyra 5 000-siffrorna väcker säkert frågor. De beskriver Kyläkauppas utvidgningsytor. Slutförda och kommande. De första 5 000 kvadratmetrarna öppnades som butik 2014. Följande våren 2015. De tredje kommer att öppnas under sommaren i år och de fjärde och sista 5 000 m2 slutförs i början av 2017. Då firar vi Finlands 100-årsdag.

Vi har en stark tro på Kyläkauppas framtid. Utveckling av Kyläkauppa är vårt bidrag till att främja den finländska ekonomin. Alla finländare måste lita på sin egen förmåga under de kommande åren så att Finlands ekonomi kommer på fötter igen.

Många undrar säkert hur de fyra expansionerna kan vara av exakt samma storlek. De är inte helt exakta, men när jag själv blev förvirrad av deras olika kvadratmetrar, beslöt jag mig för att göra dem begripliga och lätta att minnas genom att använda årtal. Nu blir iallafall hektaren korrekt. Två hektar.

Vi tror på framtiden i Kyläkauppa, vi lever här och nu och vi respekterar vår historia!

Det var en gång en liten butik i skogen i byn Tuuri ...

Så här föddes Keskinens Kyläkauppa

Låt mig berätta om vår familjs butiksägarhistoria som börjar med min farfars farfar, Kustaa. Han är stamfadern i Keskinens butiksägarfamilj. Kustaa arbetade som kringvandrande försäljare på 1800-talet i Tuuri by och omgivande glest befolkade kommuner. Hans son, Matias, fortsatte i sin fars fotspår som kringvandrande försäljare. Matias avled emellertid i ganska ung ålder  och hans förstfödda son, som då endast var 17 år, fick ta över ansvaret för sin mor och sina åtta syskon. Denna rakryggade unga man var min farfar Toivo. Han hade under hela sin barndom och ungdom följt med på sin fars handelsresor och hunnit lära sig nästan allt om hur man lyckas som kringresande försäljare. Arbetet som kringresande försäljare var tungt eftersom man hela tiden tvingades gå från hus till hus. Det fanns inte heller några lediga dagar om man ville sätta bröd på familjens bord. Toivo skötte ansvarsfullt och obevekligt sin uppgift som familjens överhuvud - ödmjukt men inte underdånigt - genom att fortsätta sina förfäders karriärer som kringresande försäljare. Jag kan inte annat än beundra Tovio, att han vid så ung ålder tog hand om sin familj - sin mor och yngre syskon. Jag beundrar honom och känner samtidigt stor respekt.

Efter krigen grundade Toivo 1946 sin första fasta butik i garderoben i sin lilla röda stuga. 1969 flyttade han sin butik till Kyläkauppas nuvarande plats.

Toivos söner, Matti och Mikko, köpte företaget av sin far 1976 och döpte samtidigt om företaget till Veljekset Keskinen Oy. Efter 10 år tillsammans sålde Mikko sin andel till brodern Matti 1986 som också var min far.

Året därpå började jag jobba som lärling hos min far direkt efter gymnasiet. Min avsikt var att studera i Helsingfors handelshögskola, men kom en poäng från att klara inträdesprovet. Efter den inledande besvikelsen insåg jag att den missade poängen kanske var ödet. Ödet måste ha andra planer för mig. Jag sökte aldrig till någon skola igen och hittills har det gått bra. De följande sju åren arbetade jag som lärling hos min far och lärde mig inköp och försäljning från morgon till kväll. 1994 blev jag som 26-åring VD för Veljekset Keskinen Oy, full av entusiasm och tro på företagets utveckling. Jag ville utveckla bybutiken med stort B. Jag är övertygad om att jag, som en tillräckligt modig och öppen person, har potential till det tillsammans med min personal. Jag hade redan då många idéer. Under de följande sju åren utvecklade jag en unik vision: Kyläkauppa som turistattraktion. Jag ville göra Kyläkauppa till ett resmål med oöverträffade evenemang och fantastisk atmosfär. Och på den vägen är jag fortfarande. Under de första åren sade många tvivlare uppmuntrande till mig: "Lycka till på din valda väg!" Jag har alltid fått mer styrka och tro på mina idéer och mitt arbete på grund av de tvivel som jag mött.

Jag har nu fått vara Kyläkauppas kapten i över tjugo år. Mycket har hänt under arbetet med att göra Kyläkauppa till turistattraktion, men lyckligtvis finns det fortfarande ett antal intressanta idéer att genomföra.

Jag är en ödmjuk men inte inställsam efterträdare och den femte generationen av Keskinen-köpmän, som stolt har kunnat fortsätta den köpmanstradition som mina förfäder.

Jag inledde denna text med: "Det var en gång ..." Jag kommer emellertid inte att avsluta med orden "The End”, eftersom berättelsen fortsätter en dag i sänder med en fast tro på framtiden.

Välkommen att bekanta er med Kyläkauppa och att vara en del av vår gemensamma historia!

Shoppaile
Lahjakorttiverkkokauppa
Tarjoukset
Tavarapuoti
Ruokapuoti
Pihamyymälä
Kauppakatu
Matkamuistot ja kuvat, Fuji-piste
Kyläkaupan Bensa-asema
Brändit
Hius ja Kauneus Ateljee
Herkuttele
Vesa's Steakhouse
Vesa's Cafe
Spice Ice Jäätelobaari
Vesa's Burger
OnnenKivi Ravintola
Kyläkaupan Wanhanajan Kahvila
Miljoona Rock ravintola
OnnenTähti Pizza Buffet
OnnenTähti Kahvila
Kyläkaupan Bensa-asema
Lounaslistat
Majoitu
Hotelli OnnenTähti
   Varaa huone
Karavaanarialue Onnela
Viihdy
Tapahtumakalenteri
Lapsiperheille
Lego -pienoismalli
Markan Tarina
Miljoona Tivoli
Minigolf
Muumi -leikkipuisto
AKU PARK
Ajankohtaista
Kyläkauppa-uutiset
Miljoona Tivoli
Tarjoukset
Tapahtumakalenteri
Tuurin kyläkauppias ja kesäapulaiset TV5:lla
Miljardi Kiitos
Info
Aukioloajat
Kyläkaupan esite
Kyläkaupan esite eng
Kyläkaupan esite swe
Kyläkaupan tarina
Kyläkaupan kartat
Kyläkaupan lähellä
Lahjakorttiverkkokauppa
Lasku/erämaksu
Keskustori
Media
Palaute
Ryhmämatkailu
Työpaikat
Usein kysyttyä
Yrityskortti
Reklamaatiot ja tuotepalautukset
Tietosuojaseloste
Kyläkaupan arvonnat
Shoppar
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000