EN
SE
Aukioloajat
Tapahtumat
Tarjoukset
Yhteystiedot
Galleria
Palautelomake
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000

Suomen Suurin Tavaratalo

movetron0130_2.jpg

Euroviisuehdokas Movetron nähdään kesällä Miljoona Rockissa

Vuoden 2008 Euroviisujen Suomen alkukarsinnat käynnistyvät perjantaina 8.2. ja heti ensimmäisessä karsinnassa on mukana Movetron, joka nähdään myös Miljoona Rockissa elokuussa. Yleisradio on kutsunut 12 artistia kilpailemaan Suomen edustuspaikasta Belgradissa, Serbiassa järjestettävään vuoden 2008 Eurovision laulukilpailuun. Yleisradio on valinnut kutsuartistit yhteistyössä levy-yhtiöiden kanssa. Kilpailukappaleiden valinnasta ovat vastanneet levy-yhtiöt ja artistit.

 Elektronista tanssipoppia esittävä Movetron oli yksi Suomen menestyneimmistä yhtyeistä -90-luvulla. Kaikki sai alkunsa vuonna 1994 Jukka Tanttarin tekemistä biiseistä, joille hän ja dj-kaveri Timo Isomäki päättivät etsiä laulajan. Pian löytyikin Päivi Lepistö, ja trio lähti demottamaan. Movetron teki ensin muutaman kappaleen englanniksi, mutta kun biisit päätyivät Timo Löyvän kautta Polygram-levy-yhtiöön (nyk. Universal Music), joka kiinnostui yhtyeestä, vaihdettiin kieli suomeksi. Näin syntyi ensimmäinen sinkku ”Valkoinen valhe / Voikukkaseppele”. Startti ei ollut kuitenkaan helppo. Movetron teki jotain uutta ja poikkeavaa, eikä yleisö ollut vielä valmis sulattamaan tanssipoppia kotimaisella kielellä laulettuna, vaikka eurodiskon kukoistus olikin huipussaan. Tästä lannistumatta lähdettiin takaisin studioon ja syntyi ”Romeo ja Julia”. Vaikka kappale ei sovituksellisesti miellyttänyt levy-yhtiötä, biisi laitettiin pihalle ja siitä tulikin Movetronin läpimurtohitti. Romeo ja Julia” meni sinkkulistan ykköseksi, ja niin nousivat seuraavatkin sinkut listalle, kuten ”Ristinolla” ja ”Alla koivupuun”. Movetronin kolmas sinkku ”Ristinolla” nousi yhtyeen menestyneimmäksi singleksi, ja viimeistään silloin olivat yleisön ennakkoluulot vaihtuneet suuriin suosionosoituksiin. Heinäkuun lopussa 1995 julkaistiin debyyttialbumi ”Romeo ja Julia”, joka meni albumilistan sijalle viisi ja myi parissa viikossa kultaa. Silloinen platinaraja, 40.000, ylittyi jo syksyyn mennessä. Movetron julkaisi debyyttisinkusta myös englanninkielisen version ”Romeo & Juliet”, joka julkaistiin 11 Aasian maassa ilmestyneellä tanssimusiikkikokoelmalla. Sinkku ilmestyi myös mm. Ruotsissa, Tanskassa, Italiassa, Belgiassa ja Kreikassa. Keikkoja mahtui pariin ekaan vuoteen reilu 300. Oli selvää, että Movetron oli sen ajan hittiartisti.

Kakkosalbumi ”Soittorasia” julkaistiin vuonna 1996, josta kesäsinkuksi lohkaistu ”Prinssi” ja sitä seurannut balladi ”Soittorasia” olivat molemmat listamenestyksiä. Albumi myi jo julkaisupäivänään kultaa ja pian seurasi platina-albumin tunnustus. Vuonna 1997 julkaistiin Movetronin kolmas albumi ”3. Aste”, joka poikkesi yhtyeen alkuperäisistä soundeista. Alkuvuodesta 1998 julkaistun ”Mombasa” –sinkun jälkeen yhtye päätti yhteistuumin jäädä ansaitulle tauolle. Vuonna 2000 julkaistu neljäs albumi ”The 4th Dimension”  on bändin toistaiseksi viimeinen levy.
Alkukeväästä 2007 Movetronia pyydettiin mukaan Back To Ysäri –rundille, jolle kuitenkin yhteisellä päätöksellä lähti vain Päivi. Vanhat Movetron-hitit herättivät yleisössä nostalgista huumaa ja keikkojen myötä alkoi tulla kyselyjä DJ-ohjelmatoimistoilta vanhojen sinkkujen perään. Päivin palattua kiertueelta yhtye istui alas pohtimaan, olisiko Movetron syytä herätellä jälleen henkiin. He päättivät testata asiaa tekemällä yhden vanhan kappaleen uusiksi uudella tyylillä. Biisi toimi ja trion kemiatkin olivat kohdallaan, joten siirryttiin studioon työstämään kokonaan uutta kappaletta, joka esiteltiin Universal Musicin tuotantopäällikkö Hannu Sormuselle. Kaikilla oli Movetronin paluusta hyvä kutina, ja yhtye allekirjoitti levy-yhtiön kanssa sopimuksen syksyllä 2007.
Movetron julkaisee Irtokarkkeja-kokoelman 27.2.2008. Albumilta löytyy menneiden vuosien makupalojen lisäksi myös uusia kappaleita; Ei Kenenkään maa ja Cupido. Jukka Tanttarin ja Timo Löyvän kappaleet tuovat tuulahduksen 1990-luvun Movetronista päivitettynä tämän päivän klubisoundiin.

Ensimmäinen Euroviisujen alkukarsinta nähdään perjantaina TV2:lla klo 21. Movetronin esittämän Cupidon lisäksi silloin kuullaan Hanna Marshin, Kari Tapion ja Crumblandin kilpailukappaleet. Suomen karsinnan finaali on lauantaina 1.3.2008.
 

Shoppaile
Lahjakorttiverkkokauppa
Tarjoukset
Tavarapuoti
Ruokapuoti
Pihamyymälä
Kauppakatu
Matkamuistot ja kuvat, Fuji-piste
Kyläkaupan Bensa-asema
Brändit
Herkuttele
Vesa's Pizza & Grill
Vesa's Cafe
Spice Ice Jäätelobaari
Vesa's Burger
OnnenKivi Ravintola
Kyläkaupan Wanhanajan Kahvila
Miljoona Rock ravintola
OnnenTähti Pizza Buffet
OnnenTähti Kahvila
Kyläkaupan Bensa-asema
Lounaslistat
Majoitu
Hotelli OnnenTähti
   Varaa huone
Karavaanarialue Onnela
Viihdy
Tapahtumakalenteri
Lapsiperheille
Lego -pienoismalli
Markan Tarina
Miljoona Tivoli
Minigolf
Muumi -leikkipuisto
AKU PARK
Ajankohtaista
Kyläkauppa-uutiset
Miljoona Tivoli
Tarjoukset
Tapahtumakalenteri
Tuurin kyläkauppias ja kesäapulaiset TV5:lla
Miljardi Kiitos
Info
Aukioloajat
Kyläkaupan esite
Kyläkaupan esite eng
Kyläkaupan esite swe
Kyläkaupan tarina
Kyläkaupan kartat
Kyläkaupan lähellä
Lahjakorttiverkkokauppa
Lasku/erämaksu
Keskustori
Media
Palaute
Ryhmämatkailu
Työpaikat
Usein kysyttyä
Yrityskortti
Reklamaatiot ja tuotepalautukset
Tietosuojaseloste
Yhteystiedot
Kyläkaupan arvonnat
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000