EN
SE
Aukioloajat
Tapahtumat
Tarjoukset
Yhteystiedot
Galleria
Palautelomake
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000

Suomen Suurin Tavaratalo

Tarinointi on kenialainen tapa

Satusetä Wilson Kirwa kertoo tarinoita Kyläkaupassa sunnuntaina

 

kirwa
Juoksija, kirjailija ja satusetä Wilson Kirwa kertoo satuja ja tarinoita sekä esittelee ja signeeraa kirjojaan Kyläkaupan kirjaosastolla sunnuntaina 2.10.2011 klo 13 ja 15.
Wilson Kirwa on juoksija, joka hallitsi suomalaisia kilpakenttiä vuosikymmenen ajan saalistaen yhteensä 27 SM-mitalia. Hän on satusetä, joka valittiin vuoden 2008 Positiivisimmaksi suomalaiseksi ja kirjailija, joka tanssi tähtien kanssa tiensä koko Suomen kansan tietoisuuteen keväällä 2009.

 

Wilson tuli Keniasta Suomeen vuonna 1997 mukanaan vain muovipussi, jossa oli kolme T-paitaa. Nyt hän on kansalaisuudeltaan ja sydämeltään suomalainen ja haluaa olla rakentamassa yhteistä hyvää: vahvaa ja suvaitsevaista Suomea. Rakennusaineena työssään Wilson käyttää positiivista ajattelua, satuja ja opettavaisia tarinoita.


Satusetä

Wilsonille tarinan kerronta on luontaista afrikkalaisen syntyperän kautta. Satujen ja tarinoiden sisällöt ovat universaaleja. Tarinoiden tarkoituksena on opettaa ja antaa kuulijan itse oivaltaa asioita. Tarinointi on kenialainen tapa opettaa suvun historiaa kasvaville sukupolville. Tarinoiden avulla nuorempikin kuulija pysyy innostuneena ja oppii samalla tärkeitä asioita suvaitsevaisuudesta, toisten kunnioittamisesta ja yhteistyön merkityksestä.

Iloinen Satusetä Wilson kiertää kertomassa satuja kouluissa ja päiväkodeissa. Lasten ja nuorten kasvattaminen terveelliseen ja tasapainoiseen elämään on Wilsonin elämäntehtävä. Ovatko Wilsonin kertomat tarinat totta vai tarua? Se jokaisen pitää päättää itse.


Mikä yhdistää Wilsonin ja ampiaisen?

Afrikassa kaikilla perheillä on tunnuseläin, joka kertoo ketkä ovat sukua toisilleen. Tämä helpottaa sukulaisten tunnistamista suurella mantereella, jossa ihmiset ovat saman näköisiä ja heimoja on paljon. Omaa tunnuseläintä ei saa häiritä ja sitä pitää kunnioittaa, koska sillä on sama henki kuin ihmisillä, joiden tunnus se on. Tunnuseläin kuvastaa sukunsa parhaita piirteitä ja ominaisuuksia.

Wilsonin perheen tunnuseläin on ampiainen. Kuten ampiainen, perhe on säästäväinen ja pyrkii kaikella toiminnallaan rakentamaan yhteisöllisyyttä. Perheessä kannustetaan toinen toisiaan ja tehdään töitä yhdessä. Samoin toimii myös ampiainen. Ampiainen on pieni, mutta sitkeä eläin ja yhteistyöstä tulee sen vahvuus. Nämä piirteet kuvaavat myös Wilsonia ja hänen perhettään ja tämä siis yhdistää Wilsonin ja ampiaisen.


Amani-aasin tarinat

Amani-aasi  -kirjat ovat Wilson Kirwan kirjoittamia valloittavia ja opettavaisiakin satukirjoja. Kirwa on muokannut suomalaiselle lukijalle vanhoja afrikkalaisia eläinsatuja, jotka hän on lapsuudessaan kuullut isovanhemmiltaan Keniassa. Saduista selviää kuinka leijonasta tulee metsän kuningas, kuinka kirahvi sai pitkän kaulansa tai seepra raitansa. Kuten kunnon saduissa kuuluukin, hyvyys palkitaan ja katalille käy huonosti.

Shoppaile
Lahjakorttiverkkokauppa
Tarjoukset
Tavarapuoti
Ruokapuoti
Pihamyymälä
Kauppakatu
Matkamuistot ja kuvat, Fuji-piste
Kyläkaupan Bensa-asema
Brändit
Herkuttele
Vesa's Pizza & Grill
Vesa's Cafe
Spice Ice Jäätelobaari
Vesa's Burger
OnnenKivi Ravintola
Kyläkaupan Wanhanajan Kahvila
Miljoona Rock ravintola
OnnenTähti Pizza Buffet
OnnenTähti Kahvila
Kyläkaupan Bensa-asema
Lounaslistat
Majoitu
Hotelli OnnenTähti
   Varaa huone
Karavaanarialue Onnela
Viihdy
Tapahtumakalenteri
Lapsiperheille
Lego -pienoismalli
Markan Tarina
Miljoona Tivoli
Minigolf
Muumi -leikkipuisto
AKU PARK
Ajankohtaista
Kyläkauppa-uutiset
Miljoona Tivoli
Tarjoukset
Tapahtumakalenteri
Tuurin kyläkauppias ja kesäapulaiset TV5:lla
Miljardi Kiitos
Info
Aukioloajat
Kyläkaupan esite
Kyläkaupan esite eng
Kyläkaupan esite swe
Kyläkaupan tarina
Kyläkaupan kartat
Kyläkaupan lähellä
Lahjakorttiverkkokauppa
Lasku/erämaksu
Keskustori
Media
Palaute
Ryhmämatkailu
Työpaikat
Usein kysyttyä
Yrityskortti
Reklamaatiot ja tuotepalautukset
Tietosuojaseloste
Yhteystiedot
Kyläkaupan arvonnat
Yhteystiedot
Veljekset Keskinen Oy
OnnenTie 7
63610 Tuuri
kylakauppa@tuuri.fi
p. 010 770 7000